RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Bydelen trenger både ny skole og hall


FAU-leder på Ullevål skole, Henrik Wiig, får støtte av bydelsutvalget.
FAU-leder på Ullevål skole, Henrik Wiig, får støtte av bydelsutvalget.
Bydelspolitikerne sier som Ullevål FAU; Ja takk til både utbygging i Ullevålsalleen og til ny barne- og ungdomsskole vest i bydelen.

NYDALEN/ULLEVÅL: I bydelsutvalgsmøtet torsdag 18. juni var alle lokalpolitikerne på linje med Ullevål skoles FAU (Foreldrenes arbeidsutvalg), og går for både utbygging av hall med spesialrom i Ullevålsalleen 43, og bygging av en helt ny barne- og ungdomsskole vest i bydelen, som en del av høringsuttalelsen til den ferske skolebehovsplanen.

LES OGSÅ: Ullevål FAU er fornøyd

Erstatningsområde

Venstre hadde kun ett forbehold i forhold til bygging på Ullevålsallé-tomten.

– Venstre er opptatt av at man i Oslo ikke skrumper inn friområdene, og ber derfor om at det regulerte friområdet i alleen, eventuelt blir erstattet med nytt regulert friområde, sier May-Brith Døssland (V), som for øvrig er veldig glad for at bydelsutvalget har kommet frem til et felles skolebehovsplan-forslag, som alle lokalpartiene er enige om.

– Samstemte får vi jo mer tyngde inn mot de sentrale politikerne, sier Døssland til avisen i etterkant av møtet.

Bydelen vil også presisere i høringsuttalelsen at kapasitetsutfordringene ved de forskjellige andre skolene, som nevnt i planen, må ivaretas.

Må bygge stort nok

Ivar Christiansen (Ap) understreket også i selve bydelsutvalgsmøtet viktigheten av at lokalpartiene står sammen i store saker som dette

– Og når det gjelder selve Ullevålsallé-tomten, har det kommet frem at også Vestre Aker skole, som ligger på en av nabotomtene, trenger mer plass, sier Christiansen, som for øvrig roser skolebehovsplanen.

– Men utfordringen nå blir å følge opp at en ny barne- og ungdomsskole i bydelen blir tilstrekkelig stor, sier Ivar Christiansen.

– Både Engebråten og Disen er eksempler på dårlig planlegging, og hvor man i etterkant har måttet påkoste masse penger fordi det ikke ble bygget stort nok i utgangspunktet, sier Christiansen, som også viser til at det nå for «nye» Kjelsås skole snevres inn på de opprinnelige planene.

Uansett bruk for hall

I forrige uke inviterte SV til skolemøte og partiets gruppeleder Lill Pleym er godt fornøyd med BU-vedtaket også når det gjelder Ullevålsallé-tomten.

LES OGSÅ: Ullevål FAU er fornøyd

– Vi kommer hele tiden på etterskudd. Og selv om det blir bygget en helt ny skole vest i bydelen, så har jo Ullevål skole et prekært behov her og nå. En hall gir mange muligheter, og kan settes opp raskt. Området mangler jo generelt lokaler som møteplass for nærmiljøet. Så uansett er vi sikre på at en hall – med eller uten spesialrom – på tomten i Ullevålsalleen vil det bli bruk for fremover, selv om også elevkullene skulle bli mindre med årene, sier Pleym.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere