– Byens aller fineste bibliotek

Kristine Hauglend fra Fabelakt holdt fortellerstund for barna i Knausen barnehage på åpningsdagen. ALLE FOTO: Kaja Stabursvik

Kristine Hauglend fra Fabelakt holdt fortellerstund for barna i Knausen barnehage på åpningsdagen. ALLE FOTO: Kaja Stabursvik

Deichmanske bibliotek på Lambertseter har fått nye lokaler. Ved siden av den verneverdige Symra kino på det nye senteret ligger byens mest moderne bibliotek.

Teatergruppa Hotell Ibsen fra Nordstrand kulturskole framførte tre utdrag fra Lille Eyolf. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

Byrådssekretær Magnus Halle og avdelingsleder ved biblioteket, Päivi Särkelä åpnet det nye biblioteket. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

LAMBERTSETER: Siden 2008 har biblioteket på Lambertseter holdt til i noen brakker på andre siden av veien til det nye senteret, men tirsdag var det endeli tid for å ta ibruk de nye lokalene.

LES OM ÅPNINGEN AV LAMBERTSETER SENTER, OG SE ALLE BILDENE: Stormet senteret

Biblioteket ønhar en visjon om å fungere som en storstue for bydelen. Avdelingsleder ved biblioteket, Päivi Särkelä er svært fornøyd med de fire fedigstilte etasjene fulle av bøker, filmer og tidsskrifter.

– Dette er helt fantastisk. Det har vært meget spennende å skulle starte opp i nye lokaler. Her har vi bestemt alt fra gulvparkett til himling og høyde på trappegelendre. Vi overtok lokalene på fredag, og nå er vi altså på plass i de nye lokalene, sier en glad Särkelä.

Oversiktlig

Selv om det er litt kaotisk i begynnelsen for både besøkende og ansatte, er det et overordent mål at det skal bli lett å orientere seg rundt på biblioteket.

– Vi skal ha et oversiktelig skiltingssystem. Vi venter på skiltene fra leverandøren vår, men det kommer snart, sier Särkelä.

Gratis kilde til kunnskap

Byrådssekretær Magnus Halle fikk æren av å åpne det nye biblioteket, og påpekte viktigheten av biblioteket som en gratis kunnskapsoase i et moderne demokrati.

– Det er nesten utrolig at det i vår tid er gratis å benytte seg av biblioteker. Biblioteket gir gratis tilgang til kunnskap, og det er utrolig viktig i dagens samfunn. Biblioteket er også viktig for integrering der innvandrere kan tilegne seg kunnskap og lære seg norsk. Dette er en viktig forutsetning for at vi har et så oppegående, opplyst og lesekyndig samfunn, sier Halle, som forøvrig synes biblioteket er det fineste i byen.

Store visjoner

I 2011 åpner enda en etasje med en stor foredragssal og studierom.

– Vi gleder oss til å åpne den nye etasjen, men aller først tar vi sikte på å utvide åpningstidene våre til å være det samme som resten av senteret, i tillegg til at vi håper på søndagsåpent, ihvertfall på lesesalen, sier Särkelä.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag