– Bygg flere boliger nå

FLERE BOLIGER: Kristin Sandaker (f.v), Sigbjørn Johnsen, Abdullah Alsabeehg og Anne Nyeggen (alle Ap) er alle enige om at flere boliger må bygges for å hjelpe førstegangskjøpere inn i boligmarkedet. FOTO: Adrian Nøttestad

FLERE BOLIGER: Kristin Sandaker (f.v), Sigbjørn Johnsen, Abdullah Alsabeehg og Anne Nyeggen (alle Ap) er alle enige om at flere boliger må bygges for å hjelpe førstegangskjøpere inn i boligmarkedet. FOTO: Adrian Nøttestad Foto: FOTO: Adrian Nøttestad

Ap-politikere fra Oslo syd slår et slag for unge som vil inn i boligmarkedet.

NORDSTRAND: – Vi mener det er svært viktig å prøve nye metoder for å øke byggetakten og redusere prisene for førstegangsetablerere, sier Anne Nyeggen fra Nordstrand Ap.

Sammen med bystyrerepresentant Abdullah Alsabeehg (Ap) fra Søndre Nordstrand og påtroppende BU-leder på Østensjø Kristin Sandaker (Ap) har de gjort felles fremstøt og tatt opp boligproblematikken med selveste finansminister Sigbjørn Johnsen.

Sosialt uaksetabelt

– Det helt umulig for unge uten velstående foreldre å komme seg inn på boligmarkedet. Noe som er et uakseptabelt sosialt problem, sier Alsabeehg.

– Hvert år står hundrevis av studenter i kø for å skaffe seg bolig. Det er nesten umulig for ungdom å etablere seg i boligmarkedet i Oslo.

Finansminister Sigbjørn Johnsen, ga forsamlingen en times leksjon i statsbudsjett og den spente økonomiske situasjonen internasjonalt på Arbeiderpartiets lederutviklingsseminar.

– Oslo må få fart på boligbyggingen, sier Johnsen som svar på boligproblematikken.

– Det er åpenbart at Johnsen har rett. Her må kommunen være sitt ansvar bevisst, sier Sandaker og viser til behovet for opp mot 100.000 boliger.

Dette tallet kommer frem i kommuneplanen for Oslo som nå er ute på høring.

– I 2010 ble det bygget 1500 boliger og det sier seg selv at det er for dårlig når behovet hvert år de neste tjue årene er 5300 boliger, slår hun fast.

Nye samarbeidsavtaler

Oslo-politikerne mener kommunen må inngå nye samarbeidsavtaler med boligkooperativene.

– Vi sender en utfordring til OBOS og de andre. Hvis de får rimelige tomter av kommunen, må de bygge billige boliger for førstegangskjøperne, sier Nyeggen og viser til de gode erfaringene med boligbyggelagene i nettopp de tre bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand.

– Ta utbyggingen av Lambertseter som eksempel. Gode bomiljøer for mange mennesker, tett på T-banen.

– Det er flere steder som er egnet for en tilsvarende utbygging.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.