RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Byggeplanene møter motstand


 
 
Utvidelsen av Ullevål skole i Ullevålsalleen 43 frarådes av en rekke fagetater, skriver Birgit Hoem i Nettverk for vern av grønne lunger i et debattinnlegg i Nordre Aker Budstikke.

ULLEVÅL: – Det er verdt å huske at de biologiske undersøkelsene som ble gjort i Ullevålskrenten (tomten ligger i denne skrenten) i 2003 på oppdrag av Friluftsetaten, viser et bevaringsverdig biologisk mangfold. I Oslo er et meget sterkt press på grøntområder i byggesonen. Oslo er derfor blant de kommunene i Norge som har flest utryddingstruede arter. Omregulering og utbygging av denne tomten vil utradere viktige deler av dette mangfoldet, skriver Hoem i innlegget som er på trykk i Nordre Aker Budstikke denne uken.


Du kan også lese hele innlegget fra Hoem HER!


– Det er kommet en rekke uttalelser til Plan- og bygningsetaten i forbindelse med planinitiativet. Friluftsetaten kan ikke anbefale at eksisterende friområde omreguleres til utbygging. Dersom tomten ikke skal brukes som rodetomt for etaten, bør den opparbeides som en fortsatt del av grøntområdet, mener etaten, skriver Hoem.

Ullevål FAU ønsker utbygging

– Umiddelbare naboer til den planlagte hallen med spesialrom i Ullevålsalleen har motforestillinger mot omregulering i forrige nummer av Nordre Aker Budstikke. Etter Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) sin mening er imidlertid utbygging eneste forsvarlige måten å øke kapasiteten på mellomlang sikt og samtidig sikre en moderne standard og kvalitet i undervisningen for skolekretsens barn på lang sikt, skrev FAU-leder Henrik Wiig i forrige ukes Nordre Aker Budstikke.


Les innlegget fra Henrik Wiig HER!


LES OGSÅ: Vil bygge uansett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere