RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– by:Larm hever norsk kultur


HJERTELIG MØTE: by:Larms pressesjef Benham Farazollahi hilste hjertelig på Kulturminister Anniken Huitfeldt. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
HJERTELIG MØTE: by:Larms pressesjef Benham Farazollahi hilste hjertelig på Kulturminister Anniken Huitfeldt. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) var full av lovord da hun talte til bransjen under åpningen av by.Larm 2010.

SENTRUM: – Norsk musikk er noe helt annet enn da jeg var yngre, og by:Larm er blant dem som hever norsk kultur generelt, sa Anniken Huitfeldt under den offisielle åpningen av by:Larm i dag.

Kulturministeren mente at på samme måte som folk tidligere har skrytt på seg å være blant publikum under Sex Pistols-konserten på Pingvin i 1977, kommer unge i dag til å skryte uhemmet av sin tilstedeværelse under Ida Marias by:Larm-konsert i 2008, eller Jaga Jazzist-konserten i 2000.

– Det er helt fenomenalt at norsk musikk i dag utgjør 40 prosent av platesalget i landet. Da by:Larm ble arrangert for aller første gang i 1998, var navnet på et av seminarene «Finnes det talenter i Norge?». Vi har kommet veldig lang siden den gang, uttalte Huitfeldt som også underholdt de tilstedeværende med å fortelle at jobben som kulturminister var spesielt spennende i disse dager.

LES OGSÅ: Larm etter sengetid

– Mens de andre stasrådene fortalte om hvilke møter de skulle i den nærmeste tiden, satt jeg og så gjennom programmet på by:Larm for å planlegge hvordan jeg skulle får med meg mest mulig konserter, lo hun.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere