Gå til sidens hovedinnhold

– by:Larm hever norsk kultur

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) var full av lovord da hun talte til bransjen under åpningen av by.Larm 2010.

SENTRUM: – Norsk musikk er noe helt annet enn da jeg var yngre, og by:Larm er blant dem som hever norsk kultur generelt, sa Anniken Huitfeldt under den offisielle åpningen av by:Larm i dag.

Kulturministeren mente at på samme måte som folk tidligere har skrytt på seg å være blant publikum under Sex Pistols-konserten på Pingvin i 1977, kommer unge i dag til å skryte uhemmet av sin tilstedeværelse under Ida Marias by:Larm-konsert i 2008, eller Jaga Jazzist-konserten i 2000.

– Det er helt fenomenalt at norsk musikk i dag utgjør 40 prosent av platesalget i landet. Da by:Larm ble arrangert for aller første gang i 1998, var navnet på et av seminarene «Finnes det talenter i Norge?». Vi har kommet veldig lang siden den gang, uttalte Huitfeldt som også underholdt de tilstedeværende med å fortelle at jobben som kulturminister var spesielt spennende i disse dager.

LES OGSÅ: Larm etter sengetid

– Mens de andre stasrådene fortalte om hvilke møter de skulle i den nærmeste tiden, satt jeg og så gjennom programmet på by:Larm for å planlegge hvordan jeg skulle får med meg mest mulig konserter, lo hun.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto