– Casinetto skal nå tas i bruk

BU-leder Carl Oscar Pedersen ser frem til at sykehjemmet og parken skal bli et gode for funksjonshemmede.

BU-leder Carl Oscar Pedersen ser frem til at sykehjemmet og parken skal bli et gode for funksjonshemmede.

Bydel Ullern vil at Casinetto sykehjem skal bygges om og bli omsorgsboliger og dagsenter for funksjonshemmede.

CASINETTO: – Da jeg i fjor høst fikk vite at lokalene på Casinetto sto tomme og at kommunen fremdeles disponerte lokalene ble jeg overrasket. Det er vanvittig at det har stått tomt så lenge. Det er et skrikende behov for boliger for funksjonshemmede og jeg engasjerte meg straks da jeg fikk vite om de tomme lokalene, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

15 omsorgsboliger

I rådhuset møtte han byråder og bystyrepolitikere som var like overrasket som han selv over at sykehjem og omsorgsboliger sto tomme på femte året.

– Casinetto skal tas i bruk. Nå er det gått en bestillingsoppdrag til Omsorgsbygg som skal planlegge omprosjektering av lokalene til 15 omsorgsboliger og dagsenter for funksjonshemmede, sier Pedersen.

– Som sagt, det er stort behov for boliger til voksne utviklingshemmede, sier lokalpolitikeren, som er imponert over den flotte parken ved sykehjemmet med rullestolrampe rett ut i naturen.

– Svært trist

– Jeg har besøkt menn og kvinner i 30–40 årene som fortsatt bor hjemme. Det er svært trist at mange av disse ikke får muligheten til å bo i egen bolig under trygt oppsyn og omsorg, sier Pedersen.

Nå vil han ha en rask løsning.

– Denne gangen skal det ikke stoppe opp i lange utredningsprosesser. Dette er en hastesak og dette skal bli realisert fort. Planene skal være klare før årets sommer er over, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.