RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elin Horn Galtung synes politiet tar alt for lett på problemet med irske travellers. Her hun sammen med tidligere byrådsleder Erling Lae. Tidligere i høst engasjerte han seg i saken sammen med Horn Galtung.
Elin Horn Galtung synes politiet tar alt for lett på problemet med irske travellers. Her hun sammen med tidligere byrådsleder Erling Lae. Tidligere i høst engasjerte han seg i saken sammen med Horn Galtung.

– Daff holdning!

Elin Horn Galtung er irritert på politiet.

VESTRE AKER: Sjef ved Majorstua politistasjon Arne Solberg uttalte seg i forrige uke om irske travellers. I Akersposten slo han blant annet fast at problemet er overdrevet. Han viste til at det bare hadde kommet inn én anmeldelse som er relatert til banden. Han mente at det var lite grunn til å frykte disse menneskene.

Horn Galtung er oppgitt over det hun mener er en daff holdning fra politiets side. Hun peker blant annet på en rapport fra Kripos som advarer mot travellers.

– Tror han virkelig at Kripos skirver et slikt notat fordi det ikke er relevant? I vår bydel ble det ikke bare relevant. Det ble i aller høyeste grad en aktuell problemstilling. Problemene kunn vært unngått dersom vårt lokale politi hadde tatt de forhåndsregler Kripos anbefaler. Han sier det jo selv, man utsetter seg selv for farer ved å ta dem i arbeid, sier Galtung.

LES OGSÅ: – Jeg har øks under disken

– Ikke lett å anmelde

Horn Galtung er ikke overrasket over at det er kommet inn få anmeldelser.

– Man anmelder ikke lett slike saker. Det kan få konsekvenser for dem på grunn av ulovligheten ved hyre mennesker til svart arbeid. Vi kan advare mot alle former for svart arbeid da det er ulovlig. Men de fleste regner med at det går greit. Denne gruppen har tilogmed et registrert firma i Bærum. Den lager kontrakter med oppdragsgivere, sier Galtung.

Hun tror da flere ikke oppfatter dette som svart arbeid før det "smeller".

– Dette kunne vært grepet fatt ved at det ble sjekket hva som går inn og ut i firmaets regnskaper.

Forventer annen holdning

Horn Galtung forventer en annen holdning fra det hun mener er bydelens offentlige sikkerhetssjef.

– Dersom han mener Kripos overdriver får han be Kripos fjerne det tettskrevede, fire sider lange notatet fra politiets nettsider. Da kan vi fortsatt leve i troen om at verden ikke er slik, sier en oppgitt Horn Galtung.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere