RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dagens tiltak er ikke nok når Oslo forynges


Sosialbyråd Anniken Hauglie (H) mener det skjer mye bra i Oslo-skolen for å forebygge at elever ikke faller ut, men at det antakelig ikke er nok med tanke på befolkningsveksten som kommer.
Sosialbyråd Anniken Hauglie (H) mener det skjer mye bra i Oslo-skolen for å forebygge at elever ikke faller ut, men at det antakelig ikke er nok med tanke på befolkningsveksten som kommer. Foto: FOTO: MARION JULIUSSEN
De store utfordringen i årene fremover vil være å sørge for at flere elever fullfører enten vanlig videregående skole eller et alternativt opplæringsprogram, sier sosialbyråd Anniken Hauglie (H).

INDRE BY: I Bydel Sagene er de fornøyd med arbeidet de gjør overfor barn og unge, men ser helt klart at det må mye mer ressurser til i årene fremover for å holde nivået de gjør i dag.

Dette forteller Gry Løge Lid, klubbleder og koordinator for utekontaktene i bydelen.

 
 


– Vi vil få en befolkningsvekst i bydelen som fort kan endre forholdene, mener hun og fremhever problemet med dem som faller ut fra skole og arbeidsliv.

Behov og evner

I dag har bydelen et eget prosjekt for å følge opp disse ungdommene.

– Vi har så langt gode resultater, sier Lid.

Slik hun ser det er en viktig årsak til at denne gruppa ungdommer ikke lykkes at de ikke får et bra nok undervisningsopplegg som er tilpasset deres behov og evner.

– Skolen har en stor utfordring her. Hvis dette ikke tas tak i vil resultatet kunne bli flere og flere «sinte unge menn» som fyller opp byens psykiatriplasser, sier hun.

Trenger flere tiltak

Sosialbyråd Anniken Hauglie (H) har forståelse for dette synspunktet.

– Ja, vi vil få mange flere barn og unge i årene som kommer. Oslo er den byen i Norge som forynges mest.

Hauglie presiserer at byrådet i Oslo er opptatt av skolepolitikken. Blant annet har de en egen handlingsplan for skoler med høy andel minoritetselever som de ønsker å fange opp.

– Vi har mange gode tiltak, men vi trenger sikkert flere, avslutter Hauglie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere