Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dans er digg!

Fra venstre: Selma, Aileen, Johanne, Andrea, Mari, Marie, Marte, Iben, Tyra, Mika og Selma. Foto: Kristin Tufte Haga
Fra venstre: Selma, Aileen, Johanne, Andrea, Mari, Marie, Marte, Iben, Tyra, Mika og Selma. Foto: Kristin Tufte Haga
Dans er toppers blant andreklassejentene fra Tåsen – særlig funkjazz. – Og kulere enn klassisk, ifølge Marie.

TÅSEN: Som en del av Oslo musikk- og kulturskole, tilbys dansekurs gjennom aktivitetsskolen (tidligere SFO) på Tåsen.

Funkjazzerne

Ingen gutter å se foreløpig på tirsdag klokka halv tre, men derimot høy rosafaktor og mange spente jenter før årets første danseklasse starter i lokalene til Ullevål og Tåsen Fysioterapi. Og det er mye jentene lurer på og mye de har lyst til å fortelle om selv. Blant annet at noen allerede har danseerfaring og faktisk har stått på en teaterscene hele to ganger!

SE BILDESERIE HER!

Kult, gøy og tøft

Og så klør det ekstra i danseføttene, og jentene har nesten ikke tid til å stå stille og høre på litt forhåndsinfo. Men instruktør Cecilie Ålskog har full kontroll, og så er det hele i gang med «groovy» rytmer og tøffe «moves». Ingen tvil om at funkjazzjentene har det gøy etter skoletid – jentene er ganske så dansegira.

– Jeg spiller fotball for Lyn også, men dette er veldig kult da. Jeg er ny her, men har tenkt til å fortsette, det hadde vært fint å bli danser når jeg blir stor, sier Linnea .

Eirin danser hele to ganger i uka, og har også planer om å fortsette lenge.

– Dette er veldig gøy! Men vet du – nå mister jeg faktisk en tann!

Ullevål neste

I tillegg til funkjazz, er det også blant annet break- og klassiskklasser på Tåsen, som nærmest er et kommunalt pilotprosjekt. Men fagansvarlig for dansekursene i Oslo musikk- og kulturskole, Liv Greve Greli, håper at liknende tilbud også snart vil bli tilgjengelig gjennom «aktivitetsskolen» – i hele Oslo.

– Vi starter med de minste skolebarna – neste utvidelse blir muligens på Ullevål. Så får vi ta én og én skole – og gjerne også etter hvert ungdomstrinnene. Allerede nå er jeg i gang med å rekruttere pedagoger til neste høsts satsing. Og det skal være skikkelig gode pedagoger – kvalitet er likeså viktig for kommunale dansetilbud, som for andre private danseskoler, sier Greli, som selv i mer enn tyve år har driftet Spin Off Dansestudio.

Plass til flere

Hun legger til at kursene på Tåsen ennå ikke er helt fulle, og at andre barn fra andre skoler og nærområder selvsagt også kan melde seg på. Og selv om det foreløpig er veldig høy rosafaktor på funkjazzen, så er det flere gutter på break-klassene.

– Vi tror og håper at barna gjennom dette kommunale tilbudet kan få en tidlig og fin opplevelse av kunst og kultur! Kurs i Kulturskolen skal være et rimelig tilbud slik at alle som har lyst, skal kunne lære å danse. Hvis kulturskolen etter hvert kan tilby flere kurs gjennom aktivitetsskolen i fremtiden, så kan kursene bli enda rimeligere, og vi kan nå så mange barn som mulig, sier Greli, og viser til nettsiden Oslokulturskole.no.

SE BILDESERIE HER!

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!