*Nettavisen* Nyheter.

– Dans, pedagogikk, og etikk

Mer: – I tillegg til at pedagogen skal ha høyskoleutdannelse i faget sitt – eller tilsvarende – vektlegger vi pedagogisk utdanning, gode kommunikasjonsevner og "sosial teft", sier fagansvarlig ved Oslo Musikk- og kulturskole, (i de tidligere Schous-lokalene), Liv Greli. FOTO: Kristin Tufte Haga

– Det er verdifullt at de beste pedagogene underviser barna – uavhengig av privat eller kommunal regi, sier Fagansvarlig ved Oslo Musikk- og kulturskole, Liv Greli.

NORDRE AKER/OSLO: – Etter å ha drevet systematisk dans-/ballettopplæring i 25 år, ser jeg verdien av å velge de beste pedagogene til å undervise barna, uavhengig av privat eller kommunal regi. I tillegg til at pedagogen skal ha høyskoleutdannelse i faget sitt – eller tilsvarende – vektlegger vi pedagogisk utdanning, gode kommunikasjonsevner og "sosial teft". Metodikken i de enkelte stilarter skal også være oppdatert ut ifra dagens høyskolenivå, og man skal integrere relevant kunnskap fra andre fagfelt som idrettslære/psykologi, ernæring med mer. Kulturskolen vektlegger også bestemte etiske verdier, sier fagansvarlig ved kommunale Oslo Musikk- og kulturskole, Liv Greli, fra Tåsen.

Den Norske Ballettskole

Hun viser til at Den Norske Ballettskolen (DNBS) på Grefsen uttaler til NAB at de frykter å bli slått beina under av kommunens eget ønske om selv å tilby dans gjennom Aktivitetsskolen (tidligere SFO). Den Norske Ballettskolen tilbyr allerede dette ved flere av de samme skolene.

Ressurssenter

– Jeg kjenner ikke nevnte ballettskolen godt nok til å vurdere den spesielt, men vil understreke at Kulturskolen selvfølgelig ikke er interessert i å slå beina under de private aktørene, som sammen med kulturskolen utgjør grunnutdanningen i dans i Norge, sier Greli, og legger til at Kulturskolen er opptatt av at alle barn i Oslo skal ha muligheten til å gå på kurs i dans, uavhengig av foreldrenes inntektsnivå og sosial status.

SE DANSEBILDER HER

– Dagens dansetilbud gjennom Aktivitetsskolen er marginalt og noe tilfeldig. Men det ligger en overordnet målsetting – også på "Regjeringsnivå" – at kulturskolene skal være ressurssenter bl.a. for Aktivitetsskolen. Vi jobber derfor for etablering og utvikling av blant annet dansetilbudet, sier Greli.

Les mer om Oslo Musikk- og kulturskole her.


BLI TILHENGER AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ <FACEBOOK!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.