RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dans, pedagogikk, og etikk


Mer: – I tillegg til at pedagogen skal ha høyskoleutdannelse i faget sitt – eller tilsvarende – vektlegger vi pedagogisk utdanning, gode kommunikasjonsevner og "sosial teft", sier fagansvarlig ved Oslo Musikk- og kulturskole, (i de tidligere Schous-lokalene), Liv Greli. FOTO: Kristin Tufte Haga
Mer: – I tillegg til at pedagogen skal ha høyskoleutdannelse i faget sitt – eller tilsvarende – vektlegger vi pedagogisk utdanning, gode kommunikasjonsevner og "sosial teft", sier fagansvarlig ved Oslo Musikk- og kulturskole, (i de tidligere Schous-lokalene), Liv Greli. FOTO: Kristin Tufte Haga
– Det er verdifullt at de beste pedagogene underviser barna – uavhengig av privat eller kommunal regi, sier Fagansvarlig ved Oslo Musikk- og kulturskole, Liv Greli.

NORDRE AKER/OSLO: – Etter å ha drevet systematisk dans-/ballettopplæring i 25 år, ser jeg verdien av å velge de beste pedagogene til å undervise barna, uavhengig av privat eller kommunal regi. I tillegg til at pedagogen skal ha høyskoleutdannelse i faget sitt – eller tilsvarende – vektlegger vi pedagogisk utdanning, gode kommunikasjonsevner og "sosial teft". Metodikken i de enkelte stilarter skal også være oppdatert ut ifra dagens høyskolenivå, og man skal integrere relevant kunnskap fra andre fagfelt som idrettslære/psykologi, ernæring med mer. Kulturskolen vektlegger også bestemte etiske verdier, sier fagansvarlig ved kommunale Oslo Musikk- og kulturskole, Liv Greli, fra Tåsen.

Den Norske Ballettskole

Hun viser til at Den Norske Ballettskolen (DNBS) på Grefsen uttaler til NAB at de frykter å bli slått beina under av kommunens eget ønske om selv å tilby dans gjennom Aktivitetsskolen (tidligere SFO). Den Norske Ballettskolen tilbyr allerede dette ved flere av de samme skolene.

Ressurssenter

– Jeg kjenner ikke nevnte ballettskolen godt nok til å vurdere den spesielt, men vil understreke at Kulturskolen selvfølgelig ikke er interessert i å slå beina under de private aktørene, som sammen med kulturskolen utgjør grunnutdanningen i dans i Norge, sier Greli, og legger til at Kulturskolen er opptatt av at alle barn i Oslo skal ha muligheten til å gå på kurs i dans, uavhengig av foreldrenes inntektsnivå og sosial status.

SE DANSEBILDER HER

– Dagens dansetilbud gjennom Aktivitetsskolen er marginalt og noe tilfeldig. Men det ligger en overordnet målsetting – også på "Regjeringsnivå" – at kulturskolene skal være ressurssenter bl.a. for Aktivitetsskolen. Vi jobber derfor for etablering og utvikling av blant annet dansetilbudet, sier Greli.

Les mer om Oslo Musikk- og kulturskole her.


BLI TILHENGER AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ <FACEBOOK!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere