*Nettavisen* Nyheter.

– Dårlig gjort å ødelegge lavvoen

TRIST SYN: Det var et trist syn som møtte friluftsbarna fra Kværnerdalen da de kom til leirplassen sin i skogen på Bøler. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Friluftsbasene i Kværnerdalen barnehage er triste og skuffet etter at noen har tagget ned lavvoen deres i skogen.

Klikk på bildet for å forstørre.

STYGT: Lavvoen til Kværnerdalen barnehage ligger i skogen bak Nøklevann skole, og ser ikke pen ut etter at noen har tatt seg til rette med spraybokser. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Pedagogisk leder Charlotte Lauritsen, her med Frida (f.v.) Tora Evelin, Aili og Adam. Foto: FOTO: PRIVAT

KVÆRNER/NØKLEVANN: I skogen bak Nøklevann skole har Kværnerdalen barnehages friluftsbaser sin oase. En idyllisk leirplass med lavvo, som de bruker flittig tre dager i uken.Skuffelsen var derfor stor da de nylig oppdaget at noen hadde ødelagt lavvoduken med tagging.

– Barna ble fortvilet og lei seg da de oppdaget hva som hadde skjedd, sier Charlotte Lauritsen.

Hun er pedagogisk leder på en av de tre friluftsbasene som kjøres med buss fra sentrum opp til skogen på Bøler.

LES MER OM BØLER HER

– Duken til lavvoen kostet over 70.000 kroner, så dette er hærverk, ikke rampestreker, sier Lauritsen.

– Vi er helt avhengig av lavvoen for å kunne fungere som friluftsavdeling. Vi bruker den tre av fem dager i uken, så dette er veldig synd, sier hun.

Barn som står bak?

Lauritsen mener det som er sprayet på lavvoduken vitner om at barn står bak.

– Det ser ut som sølv- og gullsprayrester fra jul, og skriften er barnslig. Det er nok barn eller ikke så store ungdommer, som kanskje ikke har så mye å gjøre på fritiden. Jeg tror ikke det er en ordentlig tagger, men noen som ikke skjønner konsekvensene av det de gjør, sier hun.

– Lavvoen er veldig viktig for oss, og jeg håper folk i nærområdet kan snakke med barna sine om at de må behandle andres ting pent, sier hun.

– Dette er faktisk en del av en barnehage, og ikke et sted for fyll eller fanteri. Hvis folk bruker hue, behandler leirplassen pent og rydder opp etter seg, er det bare positivt at de låner lavvoen vår. Vi blir glade hvis folk holder et øye med den for oss, sier Lauritsen.

Inntil videre må barnehagen leve med den stygge lavvoen.

– Det er et styr å ta av duken, så vi må vente til lavvoen skal tas ned for sommeren. Da må vi undersøke om man kan få vekk taggingen på noe vis uten å ødelegge impregneringen, sier hun.

LES FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.