RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hullet i Thorvald Meyers gate 68 blir nå bebygd istedet for å utvikles til et helhetlig torg på Schous plass, slik bydelen enstemmig har ønsket. Nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap), synes det er trist det Venstre gjør.
Hullet i Thorvald Meyers gate 68 blir nå bebygd istedet for å utvikles til et helhetlig torg på Schous plass, slik bydelen enstemmig har ønsket. Nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap), synes det er trist det Venstre gjør.

– Dårlig gjort overfor bydelen!

Venstre går sammen med Høyre og Frp om å torpedere bydel Grünerløkka sine torgplaner. Sinnene står i kok.

GRÜNERLØKKA: – Bydelens våte drøm har tørket inn, sier en skuffet BU-nestleder Ulf Granli (H) til Østkantavisa.

Han, og flere med ham, er opprørt over at Venstre på rådhuset torpederer bydelens planer om et helhetlig torg på Schous plass.

Venstres Ola Elvestuen mener det hadde blitt altfor dyrt å utvikle torget på Schous plass ved å rive bygg. LES OGSÅ: Venstre forsvarer sin stemmegivning

Venstre, Høyre og Frp sørger for at Thorvald Meyers gate 68 blir bebygd med en boligblokk, i stedet for at området på sikt kan bli et helhetlig torg.

– Jeg er skuffet

Ap og SV led nederlag i byutviklingskomiteen. Et enstemmig bydelsutvalg på Løkka går også på en smell. Venstres Jarl Alnæs hadde håpet på et annet utfall.

– Ja, jeg er skuffet, men den største skuffelsen var da tomta ble solgt uten å spørre bydelen. Da var løpet i realiteten kjørt, sier Alnæs.

LES OGSÅ: Fem etasjes blokk i Thorvald Meyers gate?

Ulf Granli (H) er nådeløs i sin kritikk av Venstre.

– Venstre har sviktet, og jeg er skuffet over Ola Elvestuen (V). Jeg er egentlig overrasket for de er jo ikke tilhengere av høybygg. Og de sier de er opptatt av torg og møteplasser. Vi hadde et håp, men beklageligvis fulgte ikke Venstre sin lokale representant, sier Granli til Østkantavisa.

– Torpedert

Bydelens plan på sikt var å få vekk nabobyggene til nummer 68, og utvikle et helhetlig torg. Tone Tellevik Dahl (Ap) beklager at det ikke blir noe av.

– Venstre torpederer muligheten for å gjøre helhetlige grep på plassen. I det lange løp var visjonen å fjerne all bebyggelse på de tre tomtene. Vi hadde fjernet ett, to sto igjen. Venstre og de borgerlige sørger for at vi går fra to til tre, sier hun til Østkantavisa.

– Glatter over

– De prøver seg med et avlat i komiteen. Vi har alt gitt byrådet i oppdrag å samarbeide med bydelen om å igangsette prosjekteringen. Grünerløkka fikk avslag på penger til Schous plass. Venstre prøver her å glatte over realitetene i hva de faktisk har vært med på å vedta, sier Tellevik Dahl og fortsetter.

– Elvestuen setter en stopper for å få realisert planene om en revitalisering av en helhetlig plass. Vi hadde muligheten til å omregulere. Så sier de isteden ja til bolig og nei til offentlige formål. De torpederer planen, raser Tellevik Dahl.

Hun sier videre at det blir vrient for kommunen å gjøre bymessige grep, så lenge Venstre går i kompaniskap med Frp og Høyre og selger unna mest mulig offentlig eiendom.

– Over tid er slike møteplasser uvurderlige. Også her kunne det blitt et yrende liv med torgboder. Fornøyde innbyggere gir mer tilbake til byen enn hva tomten ga i inntekter. Det er snever politisk tenkning å kun tenke på kjøpesummen, sier Tellevik Dahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere