RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dårlig idé å splitte Fagerborg videregående


IKKE BARE TRIST: Ikke alle på Fagerborg er like misfornøyde med Utdanningsetatens forslag om å splitte og flytte skolen for å gjøre plass til en ny ungdomsskole. ALLE FOTO: KAMILLA NYEGAARD-LARSEN
IKKE BARE TRIST: Ikke alle på Fagerborg er like misfornøyde med Utdanningsetatens forslag om å splitte og flytte skolen for å gjøre plass til en ny ungdomsskole. ALLE FOTO: KAMILLA NYEGAARD-LARSEN
Utdanningsetaten vil gjøre om Fagerborg videregående skole til ungdomsskole i 2015. Det er det delte meninger om på Fagerborg.

FAGERBORG: Mange av elevene på Fagerborg synes det er vedmodig at skolen skal omgjøres til ungdomsskole.

Del på Facebook

Les også: Fagerborg ferdig som videregående

- Det er veldig trist. Det er så mye tradisjon her, og skolen har eksistert så lenge, sa Lucy Furuholmen (18), fra St. Hanshaugen. Hun forteller videre om tradisjoner som høstslepp og vårslepp, der alle elevene to ganger i året holder hverandre i hendene i skolegården for å bli bedre kjent, og om skolerevyen, som er en så stor del av Fagerborg videregående skole.

- Revyen på skolen er en stor del av miljøet, og det kommer av samholdet og det sosiale på skolen, sa Ellen Grieg Andersen (18), fra Vinderen.

Dårlig idé

De to jentene mener at å splitte skolen og sende studiespesialiseringselevene til Blindern og danselevene til den planlagte Kunst- og Håndtverkskolen er en dårlig idé.

- Vi blir absolutt inspirert av danselinjen. I første klasse har vi alle noen timer med dans og drama, og det er godt for motivasjonen, pluss at vi utvikles på andre måter også, sa Grieg Andersen.

Sunt for elevene

Ronja Christin Lørendal (19), fra Alna, ser litt annerledes på saken.

- Det er litt trist, men jeg tror det kan bli bra med litt blanding fra andre skoler. Da blir det kanskje større fokus på det faglige, sa hun.

Hun legger til at selv om Fagerborg har to forskjellige faglinjer er det mye av det samme på skolen.

- Jeg tror det blir sunt for alle elevene å få sett litt mer, sa hun, og fortalte at hun, som studiespesialiseringselev, ville blitt inspirert av å være på Blindern, så nærme Universitetet i Oslo, allerede på videregående.

Øistein Lilleløkken, inspektør på Fagerborg, sier skoleledelsen synes forslaget er positivt.

- Vi har bare gammeldagse og firkantede kontorer og klasserom her. Forslaget vil gi god grunn for mye bredre og forskjelligartet undervisning. Det vil hjelpe oss å slå ut i full blomst, sa han.

Forslaget skal opp i Bystyret i oktober i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere