*Nettavisen* Nyheter.

– De fortjener ikke å kalles «casuals». De er pøbler.

  Foto: Foto: Erik Hagesæter, ba.no

Det sier sikkerhetsansvarlig i Brann, Knut Iversen.

BERGEN/OSLO: Det var klokken 20.15 at politiet i Bergen fikk melding om slåsskamp med flere titalls involverte ved Ortun skole og Fyllingsdalen videregående skole.

Les også: Vålerenga-fans i masseslagsmål i Bergen

Drøye halvtimen senere hadde tjuetalls personer blitt pågrepet, og ble innbragt politikammeret.

Søndag formiddag kan politiets jourhavende jurist, Anders Johnsen, fortelle til ba.no at bråket ble kostbart for de involverte, mange av dem fra casualmiljøet til Vålerenga.

– Det er utskrevet 22 forelegg på 30.000 kroner hver. I tillegg er det gitt minst like mange pålegg om at de holder seg hjemme eller på hotellet til klokken 0200 natt til mandag, melder Johnsen til ba.no

Samtlige nektet å vedta forelegget, ifølge Johnsen.

Pøbler

Daglig leder i Sportsklubben Brann, Roald Bruun-Hansen, forteller til ba.no at han liker dårlig slåsskampen i forkant av kampen mellom Brann og Vålerenga

– Samfunnet har ikke bruk for dette, sier han, og benekter at dette har noe med fotball å gjøre. Fotballen skal være et gledens samlingssted, en positiv for barn, unge og folk som er glade i fotball. Det er dét den skal være, og ikke noe annet, konstaterer han, og sier han ikke frykter nye bruduljer i forbindelse med kampen i dag.

– Vi er godt forberedt, er forberedt med egne vaktstyrker og har et godt samarbeid med politiet, som jeg er helt sikker på har kontroll på situasjonen. Etter gårsdagen frykter vi ikke noe problem i kveld.

sikkerhetsansvarlig i Brann Knut Iversen har lite til overs for casualsmiljøet.

– De fortjener ikke å omtales som casuals. De er pøbler.

Hundretusener i forelegg

NTB melder at politiet har skrevet ut forelegg på til sammen 660.000 kroner etter masseslagsmålet mellom fotballpøbler i Bergen. Men bråkmakerne nekter å vedta foreleggene.

Rundt 50 personer var involvert i oppgjøret ved Ortun skole i Fyllingsdalen i Bergen lørdag kveld, før Brann møter Vålerenga søndag.

I alt 22 personer ble pågrepet, mens de resterende fikk gå. De 22 fikk alle ilagt et forelegg på 30.000 kroner hver, melder NRK.

Men da sistemann var ute av arresten, hadde samtlige nektet å vedta forelegget, opplyser politiadvokat Anders Johnsen.

– Slik jeg leser det, har alle aktivt signert på at de ikke vil vedta forelegget, sier han til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag