– De fortsetter som Oslos hushai

Rødt langer ut mot byrådet, som de mener svikter de fattige.

OSLO: – Byrådet tar ingen grep for å gjøre noe med fattigdommen i Oslo. I steden fortsetter de som Oslos hushai, sier Bjørnar Moxnes (R).

Han er skuffet over byrådets forslag til budsjett, som ble lagt fram onsdag. Han mener det gjøres altfor lite for dem som bor i kommunale boliger.

– De henter ut 205 millioner kroner av de kommunale boligene, og bruker dem som sin melkeku. Dette er boliger som har desperat behov for å bli rustet opp, sier han.

Byrådet har satt av 80 millioner kroner i en fireårsperiode for å ruste opp kommunale boliger. Dette er 35 millioner kroner mer enn tidligere varslet. I løpet av de neste tre åra har de også lovet at det skal etableres 600 nye kommunale boliger. Disse skal i følge byrådet spres, for å hindre opphopning av sosiale problemer.

Langt fra nok, mener Moxnes, som i likhet med SV mener de borgerlige partiene nå må se på kommunens inntektsgrunnlag, framfor å fortsette å kutte.

– Når de kutter millioner til bydelene så blir terskelen høyere for å få plass på sykehjem, og hjemmehjelpere må løpe enda raskere, sier han.

– Hvor mener du at man skal hente pengene fra?

– Eiendomsskatt.

LES OGSÅ: Byrådet: – Hvis alle skal få går vi konkurs

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.