RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– De skulle latt oss være i fred


Den 45 år gamle mannen drepte sin familie i et korttidshjem på Grefsen. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Den 45 år gamle mannen drepte sin familie i et korttidshjem på Grefsen. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Mannen som drepte sin kone og to barn på Grefsen, oppgir hennes familie som årsak til drapet. Retten mener han er farlig for samfunnet.

GREFSEN: 14. august 2008 ble den kurdiske mannen (45) pågrepet for å ha knivdrept sin kone (34) og to barn på ni måneder og fem år, i et korttidshjem for flyktninger og asylsøkere i Bjerkealleen på Grefsen.

LES OGSÅ: Bydelsdirektøren etter drapene: - Viktig å ikke la seg skremme

Før påske var saken oppe i Oslo tingrett. Det er fra før kjent at han led av psykiske problemer allerede i hjemlandet Irak, og at kona skal ha forsøkt å få ham til psykiater i Norge, noe mannen nektet.

Han er ikke funnet strafferettslig tilregnelig for drapene. Før påske ble han dømt til tvungen psykisk helsevern. Retten mener det er risiko for at mannen kan skade andre igjen, dersom han får muligheten.

– Bare Gud vet

– Det er bare Gud som vet hvor store ting jeg gjorde for kona mi, sa mannen i Tingretten, ifølge Nettavisen.

Han sa svært lite om hvorfor han drepte familien, og om hva han husker. Statsadvokaten fikk derfor spilt av et politiavhør, gjort kort tid etter drapene. Det har tidligere blitt gjort kjent at kvinnen sendte penger til sin familie i Irak, noe mannen skal ha reagert sterkt på.

Hovedårsak var familien

– Så mye jeg har slitt og prøvd. Jeg hadde forventet at hennes væremåte skulle være annerledes. Hun hadde ødelagt min personlighet, min væremåte og min ære. Både for meg og barna, sa mannen i avhøret, ifølge Nettavisen.

– Hovedårsaken var familien hennes. De skulle latt meg og min familie være i fred og være opptatt med sine. Ikke det livet jeg hadde sammen med dem, svarte mannen på spørsmål om hvorfor han drepte kona.

Irakeren er også dømt til å betale den drepte kvinnens mor 141.200 kroner i erstatning og oppreisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere