RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– De torpederte skolen


Bent Erik Bakken (V) er svært skuffet over at ungdomsskole i Bydel Ullern faller ut at skolebehovsplanen og kaller Ap, SV og Frp i bystyret for populistiske. Foto: Vidar Bakken
Bent Erik Bakken (V) er svært skuffet over at ungdomsskole i Bydel Ullern faller ut at skolebehovsplanen og kaller Ap, SV og Frp i bystyret for populistiske. Foto: Vidar Bakken
Ungdomsskolen som Bydel Ullern har kjempet for i mange år, faller ut av skolebehovsplanen. Dermed ble Ap, SV og Frps prioritering av Uranienborg skole fatal for bydelen.

ULLERN: Bent Erik Bakken (V) leder bydelsutvalgets arbeidsgruppe for ny ungdomsskole. Han er skuffet over utfallet.

– Da gikk det som vi fryktet. Ap, SV og Frps endring av byrådets innstilling med hensyn til Uranienborg skole fører til at en svært tiltrengt ungdomsskole på Skøyen faller ut, sier Bakken.

– Frp tok feil

Opprinnelig i skolebehovsplanen skulle Uranienborg skole bli ren barneskole, hvor ungdomsskoleelevene skulle gå på Fagerborg og den planlagte ungdomsskolen i Bydel Ullern.

Ap, SV og Frp ville i likhet med foreldreaksjonen på Uranienborg, at skolen fortsatt skulle være en 1–10 skole. Byrådets budsjettinnstilling viser at planene om ny ungdomsskole på Skøyen har gått ut.

Bent Erik Bakken påpeker at Camilla Wilhelmsen i Frps bystyregruppe sa i et intervju med dittOslo og Ullern Avis at vedtaket i bystyret ikke ville være i konflikt med at det skulle komme ny ungdomsskole til bydelen.

– Nå vet vi at dette er feil. Budsjettinnstillingen viser at det ikke er penger til å gjøre begge deler. Nå har vi mistet muligheten for en skole som det påviselig er stort behov for i denne delen av byen, sier Bakken.

Les også: Bydelslederen er ikke nådig i sin kritikk

Populistiske politikere

Planene for ny ungdomsskole var kommet så langt at det var konkrete forhandlinger om tomt.

– Det var stor glede i bydelen over at vi endelig fikk gjennomslag for ungdomsskolen. I stedet får vi se at byens skolebehovsplan blir utfordret av foreldre som ønsker perfekte skoler i sine nærmiljøer, til fortrengsel for bedre helhetsløsninger få hundre meter lenger unna, tordner Bakken.

Han mener det er populistiske politikere fra Ap, Frp og SV som nå har sikret Uranienborg som 1–10-skole også i fremtiden.

– Dessverre torpederte denne løsningen bystyrets vedtatte skolebehovsplan og det til tross for at partikolleger i Frp og Ap i Bydel Ullern har vært med å kjempe for en ny ungdomsskole. De er like frustrerte som oss, sier Bakken.

Les også: Kontorbygg – en krigserklæring

6000 nye boliger

Han påpeker at i tillegg til det behovet for skole som allerede er i området, har bydelen gjort et mulighetsstudie i forbindelse med ny kommunedelplan.

– Her tar vi høyde for en sterk befolkningsøkning i kommende år og kanskje 6000 nye boliger innen de neste 15–20 årene. Studien forutsetter at vi må ta vårt solidariske ansvar for fortetting og byutvikling. Det betyr at vi må starte skoleutbygging snart og vi håper at Ap, Frp og SV vil være mer helhetsfoksuert og mindre populistiske i fremtiden, sier Bakken.

Les også:

Må prioritere de minste "Urrabarna"

Uranienborgelever går til streik

Gir aldri opp kampen for "Urra"

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere