RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– De tror vi bare sitter og mediterer


Ungdommene på yogaloftet merker at de blir mer avslappet av yoga. Her er Alba Falch Nesheim. Foto: Linn Kongsli Lundervold
Ungdommene på yogaloftet merker at de blir mer avslappet av yoga. Her er Alba Falch Nesheim. Foto: Linn Kongsli Lundervold
Men nå vil også gutta prøve.

RØA: – Send oppmerksomheten ned til alle kroppsdeler. Kjenn føttene dine, anklene, leggene, begge knærne…

Ingebjørg Vesaas snakker med myk og rolig stemme, mens fire jenter ligger flatt på ryggen på mattene og puster rolig inn og ut. Ullern Avis Akersposten har fått lov til å være flue på veggen under en spesialtime for tenåringer på Yogaloftet på Røa.

LES OGSÅ: Yoga, bare hipt?

Mest for kos

– Det er fint med litt avveksling fra andre ting man gjør, og så blir man jo veldig myk av det da, sier Katrine Stavi Fougner (13).

Sammen med Tora Johanne Kielland (13) og Alba Falch Nesheim (13) har hun holdt på med såkalt klassisk yoga i over ett år, en kombinasjon av fysisk krevende øvelser, avspenning og ulike pusteteknikker. I dag har de tre også med seg venninnen Sofie Lapstun (13).

Jentene gjør det litt for kos, men har også begynt å merke de fysiske fordelene, som for eksempel at de blir mye mer avslappet.

Mange sliter med stress

– Det er kanskje ikke overraskende, men trist hvor mange barn og unge som sliter med stressrelaterte plager for tiden, sier yogalærer Ingebjørg.

Hun har for eksempel blitt kontaktet av en barnelege som ønsket tilrettelegging av treningsopplegg for denne voksende gruppen.

Jentene Akersposten møter, er derimot helt "vanlige" jenter som liker den litt annerledes treningsformen. Vanligvis er de åtte deltakere.

– Det å få sjansen til å formidle yoga til barn og unge er helt spesielt, sier Ingebjørg, som har lang erfaring som dansepedagog og utøver.

– Vekk med fokus på hvordan ting ser ut og inn med hvordan kroppen funker og er!

Vennene er skeptiske

Selv om yoga blir mer og mer hipstervennlig, merker tenåringsjentene, som går på Steinerskolen og Hovseter, at vennene deres er ganske skeptiske.

– De pleier å spørre: "Går du på yoga? så rart!" De tror at vi bare sitter og mediterer, ler Katrine.

– Yoga er nok ikke så trendy blant unge. Selv om man leser masse om det i blader, er det veldig få som faktisk driver med det, mener jentene.

Noen av guttevennene deres har derimot begynt å prøve seg litt på solhilsen, lotusøvelser og pusteteknikker.

– Jeg har hatt tre gutter inne på prøvetime. Én av dem lurte på hvor mange prøvetimer han kunne ta, ler Ingebjørg.

– Han ville gjerne ta flere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere