*Nettavisen* Nyheter.

– Deler denne prisen med alle

STOLT VINNER: Petter Løvberg ble kåret til årets trener på Idrettsgallaen. FOTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK Foto: FOTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK

Landslagstrener i svømming Petter Løvberg fra Nordstrand fikk prisen som årets trener på idrettsgallaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SVØMMEFAMILIE: Marte (venstre), Line, Merete og Fredrik Løvberg er ofte å se i svømmebassenget. Foto: Arild Jacobsen

Klikk på bildet for å forstørre.

FAR OG SØNN: Petter og Fredrik under et svømmestevne.

LAMBERTSETER:– Det er alltid en ære og få en pris, sier landslagstrener Petter Løvberg (53).Men han vil ikke ta all æren selv for prisen.

– Det er en pris jeg føler at jeg deler med hele apparatet. Det er svømmerne som først og fremst gjør den hardeste jobben, hadde det vært opp til meg så hadde jeg delt opp prisen til alle, sier Løvberg.

LES OGSÅ: Hele familien driver med svømming

Blandede følelser

Dette var fjerde gangen han ble nominert og han var forberedt på at navnet hans kunne bli ropt opp, men det var ikke det han tenkte mest på.

– Jeg hadde litt blandede følelser i og med at Alexander Dale Oen var der for ett år siden, og mottok flere priser.

Oen var svømmeren som ble en av verdens beste og tok VM-gull sommeren 2011. Samtidig viste han sin medfølelse med dem som var i sorg og sjokk hjemme i Norge da terroren rammet.

– Han svømte med hjertet utenpå drakta. Det var hans måte å glede de hjemme i Norge, som var i sorg under terroren, sier treneren.

Forferdelig da Dale Oen døde

Dale Oen døde kun 26 år gammel i Flagstaff, USA, av hjertesykdom under en landslagssamling 1. mai 2012.

Hvordan opplevdes det der og da?

– Vi satt i naborommet og ventet, da romkameratene inn til oss. Vi var oppe i situasjonen hele tiden, det var forferdelig. Det unner jeg ingen, sier han.

Hjemme i Norge var det et idrettspublikum i sjokk som fikk nyheten om Dale Oens død. En høyt respektert idrettsutøver både i Norge og ellers i verden var borte. Han ble også hedret med prisen «Årets forbilde» under idrettsgallaen. Det er Løvberg glad for.

LES OGSÅ: Nordenstam vant for Dale Oen

Det var godt at han fikk den prisen. Han var veiviseren, lokomotivet og verdens beste svømmer, sier Løvberg.

Han er imponert over The Dale Oens Experience, som ble opprettet av broren Robin.

– Det motiverer meg at broren har klart å sette i gang Dale Oens Experience. Han gikk i gang etter at Alexander gikk bort, sier treneren.

Videreføre det de startet på

Det Dale Oen og Hetland startet på er alle i svømmemiljøet innstilt på å føre videre. Ingvild Snildal og Sara Nordenstam vant EM-gull på samme dag bare tre uker etterpå. Aleksander Hetland tok VM-gull i desember og avsluttet karrieren med det.

Selv er han også stolt av hvordan de norske svømmerne har stått sammen.

– Jeg er stolt av den måten laget sto sammen på etter tragedien. Vi er veldig innstilt alle sammen på å gå videre. Alexander hadde ikke villet at vi skulle stoppe opp i norsk svømming, sier Løvberg.

LES MER SPORT OG NYHETER FRA NORDSTRAND-OMRÅDET HER

Annonsebilag