*Nettavisen* Nyheter.

– Den viktigste familiemiddagen i året!

Leder i Vestre Aker bydelstvalg, Elin Horn Galtung mener julemiddagen er årets viktigste middag.

Elin Horn Galtung elsker julemiddagen.

Fortell om ditt beste juleminne

Da jeg sammen med hele familien julaften for noen år siden kom ut av Olberg kirke, Noresund, etter en fantastisk Gudstjeneste. "Verdens beste prest" hadde holdt en nydelig preken, vi avsluttet med at taklyset ble slukket og alle i den stappfulle kirken tente stearinlys vi hadde fått da vi kom. Så sang vi "Deilig er jorden" mens vi toget ut av kirken. Det var iskaldt ute, sneen knirket, og landskapet ble opplyst av en himmel strødd med glitrende stjerner og en flott måne. Med julebudskapet ferskt i minne ble Guds skaperverk så mektig, og det ga en herlig varme i hjertet å være så heldig å få feire julen sammen med mine aller kjæreste under slike forhold!

Hva synes du er det aller beste med julen?

Å få være sammen med dem jeg er så inderlig glad i, gå rundt juletreet, minnes med takk Han vi feirer fødselen til, og at Hans budskap i over 2000 år har gitt og gir så enormt mye positivt og sjelsettende til ufattelig mange mennesker.

Hva spiser du i julen?

Reinsdyr-stek med nam-nam- saus på julaften, og ellers masse god mat som alle familiemedlemmene liker.

Hva skulle du helst ha spist i julen?

Jeg vokste opp med buffé julaften, inkludert mange typiske bergensretter, for min mor ville at alle vi fire barn skulle få det vi likte best denne kvelden. Det var en tradisjon jeg satte veldig pris på, og spesielt den kalde fåreribben savner jeg, for jeg er absolutt ikke et "medisterkaker og svineribbemenneske". Heldigvis har familien greid å enes om at reinsdyrstek er VÅR Juleaftenmiddag, for dette er den viktigste familiemiddagen i året for meg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.