RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Denne dagen har vi ventet på i ti år


MARKERING: Grand Mufti of Pakistan tok det første spadetaket der moskeen på Mortensrud skal ligge. Til høyre for han står byggeansvarlig Syed Ali Zubair fra Søndre Nordstrand muslimske senter. Mellom de to står Richard Skelton i Jarlsberg Bygg AS som skal bygge moskeen.ALLE Foto: Aina Moberg
MARKERING: Grand Mufti of Pakistan tok det første spadetaket der moskeen på Mortensrud skal ligge. Til høyre for han står byggeansvarlig Syed Ali Zubair fra Søndre Nordstrand muslimske senter. Mellom de to står Richard Skelton i Jarlsberg Bygg AS som skal bygge moskeen.ALLE Foto: Aina Moberg
Nå er endelig alt klart for oppføring av moskeen på Mortensrud. Det ble behørig markert sist fredag.

MORTENSRUD: Rundt 200 medlemmer av Søndre Nordstrand muslimske senter (SNMS) hadde møtt opp i skogholtet ved rundkjøringen for å se Grand Mufti Munib-ur Rahman of Pakistan, øverste religiøse lærde innen islamsk lære, ta det første spadetaket der moskeen skal ligge.

Godt nabolag

– Denne dagen har vi ventet på i ti år. Nå har vi nådd vårt mål om å bygge et senter som ikke bare skal være et knutepunkt for Mortensrud, men et hus som skal bygge broer mellom alle organisasjoner og trossamfunn i Bydel Søndre Nordstrand. Moskeen skal dessuten bli en god møteplass for barn, unge og eldre i nærmiljøet, sa leder av SNMS, Tahir Mahmood Salam, i sin tale under byggemarkeringen.

Han forteller at han gleder seg til å samarbeide med blant annet Mortensrud kirke, den planlagte katolske kirken, frikirken, Røde Kors, Aishamoskeen på Holmlia, Jamia Islamia på Holmlia, Tauheed moské på Hauketo og Islamic Cultural Center på Bjørndal.

– Vi ønsker oss dessuten et godt nabolag. Det har vært viktig for oss å overholde alle regler og påbud under byggeprosessen for å vise våre kommende naboer her på Mortensrud gjensidig respekt, sier Salam, vel vitende om at ikke alle i nærmiljøet har vært like glade for å få en moské som nærmeste nabo.

LES OGSÅ: Klagerne ikke hørt, nå kan det bli moské ved rundkjøringen

Fersk moské-bygger

Både i 2009 og i fjor høst ble det sendt klage til Fylkesmannen. Begge ble avvist, og nå mangler kun en formell igangsettingstillatelse fra Plan- og bygningsetaten før byggingen av det toetasjes 800 kvm store bygget kan starte.

Det er Jarlsberg Bygg AS som skal stå for oppføringen av moskeen.

– Et veldig interessant prosjekt for oss. Vi har tidligere bygget skoler, barnehager og leiligheter, men dette blir vår første moské, sier ansvarlig Richard Skelton.

Selve utformingen av moskeen er det arkitekt Frithjof Wiese som står for.

– Wiese er vår helt. Han har stått på for oss, sier Tahir M. Salam.

En annen som også fikk mye ros under byggemarkeringen, var Syed Ali Zubair i SNMS.

– Som prosjektleder og juridisk rådgiver har han dratt oss gjennom disse årene og bidratt til at vi står her i dag. Jeg har egentlig ikke ord for hvordan vi skal takke han, sier Salam.

Zubair selv var glad for å se så mange stille opp på byggemarkeringen rett etter fredagsbønnen.

– I dag appellerer vi til alle de fremmøtte om støtte og hjelp til moskeen, både av økonomisk og frivillig art, for eksempel ved arrangementer, sier han.

Den nye moskeen skal stå ferdig om ett år. Da går Eiendom- og byfornyelsesetatens frist for ferdigstillelse ut.

– Vi gleder oss til innvielsen, sier Tahir M. Salam.

Spaden er grunnsten

Det blir for øvrig ingen grunnstensnedleggelse når gravingen starter.

– Den spaden vi brukte i dag skal mures inn i bygget. Det er vår grunnsten, sier Salam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere