*Nettavisen* Nyheter.

– Denne må rives

Gangbroen er 70 centimeter lavere enn minstekravet til Brann- og redningsetaten, og her ser vi hvordan en av stigebilene så vidt klarer å lirke seg under, i svært lav fart. Foto: Privat

"Alle" er enige om at gangbroen bør rives, men Friluftsetaten har ikke råd. I verste fall kan liv gå tapt fordi de største brannbilene har store problemer med å komme frem til de 427 leilighetene i Ullernåsen boligsameie.

Klikk på bildet for å forstørre.

Anne-Marie Norvik i Ullernåsen sameies styre og sameiets driftsjef Arild Bentzen mener broen er unødvendig og farlig. Foto: Fredrik Eckhoff

Klikk på bildet for å forstørre.

Broen er for tiden landskjent i Fjordland-reklamen, men den bør likevel rives...

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke mange bruker broen, som på den andre siden går over i mer eller mindre ingenting. Det er like greit å passere den lite trafikkerte veien, mener Norvik og Bentzen.

ULLERNÅSEN: I et skriv til sameiet, datert i november 2008, skriver Brann- og redningsetaten at de krever fri kjørehøyde på minst fire meter frem til boligene, mens høyden på gangbroen på den høyeste siden er 3,30 meter.

Dyrebare minutter

Arild Bentzen, driftsjef i sameiet og tidligere ansatt i brann- og redningsetaten, fikk nylig etaten til å teste om en stigebil i det hele tatt hadde mulighet til å komme seg under broen, som er eneste mulighet for å komme seg til terrasseblokkene i det store sameiet på toppen av Ullernåsen.

Etter flere minutters forsiktig lirking helt ut mot kanten av veien lot det seg til slutt gjøre. Stigebilen kom seg under broen, men disse minuttene har man slett ikke råd til å bruke den dagen det virkelig haster.

– Om det hadde vært snø og is, hadde det antakelig ikke gått, sier han.

– Vi har hatt to branner her de siste årene, men de har heldigvis vært små, og det har ikke vært behov for stigebiler, sier driftsjef Bentzen. Han forteller også at denne gangbroen ikke er avmerket på alarmsentralens kart.

– Så her kan det hende at de kjører en bomtur, sier han.

Færre bruker den

Anne-Marie Norvik, styreleder i sameiet, sier til Ullern Avis Akersposten at sameiet svært gjerne ser at gangbroen blir revet

– Den er heller ikke er spesielt viktig for beboerne i området. De fleste bruker den ikke, men går heller ned på en av sidene, sier hun og peker på gangveien som går opp mot snuplassen i enden av Ostadalsveien. Gangbroen er en forlengelse av turveien som blant annet går opp mot Rønningen barnehage og videre ned mot for eksempel Vækerøveien og Lysejordet skole. Men på den andre siden av gangbroen er det heller dårlig med videre turveimuligheter. Derfor mener Norvik og Bentzen at sikkerheten bør gå foran – og broen rives.

Ikke penger på budsjettet

Broen ble reist av Selvaag da terrasseblokkene sto ferdig midt på 1970-tallet, og nå mener stadig flere at den har utspilt sin rolle og bør fjernes. Norvik har selv snakket med Friluftsetaten og fått beskjed om at broen gjerne må rives, men at etaten ikke har de 200.000 kronene som skal til.

– Det har ikke sameiet heller, og denne broen skulle ikke vært sameiets problem. Den står jo heller ikke på vår tomt, påpeker hun. Nå håper hun at etaten likevel finner penger et sted i budsjettet.

– I fjor var det en postbil som dundret inn i broen, så hele broen flyttet på seg. Da var Friluftsetaten på plass med én gang for å reparere den, sier Norvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.