RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knut Chr. Hallan har flere ganger aksjonert mot deponeringen av masser og tildekkingen av dypvannsdeponiet ved Malmøykalven. Han mener tildekkingen er en bløff. Foto: Privat
Knut Chr. Hallan har flere ganger aksjonert mot deponeringen av masser og tildekkingen av dypvannsdeponiet ved Malmøykalven. Han mener tildekkingen er en bløff. Foto: Privat

– Deponilokket er en bløff

Knut Chr. Hallan mener sandsvinnet slår sprekker i bildet som er tegnet av deponilokket som tett.

ULVØYA: – De klarer ikke å tildekke helt jevnt, noen steder er tildekkingen bare noen få centimeter, sier Knut Chr. Hallan fra Ulvøya som er leder i Folkeaksjonen mot giftdumping.

Siden 2006 har han stått i front i kampen mot dypvannsdeponiet og senere det han mener er en riv ruskende gal metode for tildekking. Motstanderne har pekt på flere forhold, blant annet at deponiet ikke har satt seg, den frosne sanden inneholdt store sandklumper (komfyrstørrelse) og at utslippet fra splittlekteren går altfor raskt.

Hallan spør seg nå hvor sanden er blitt av og frykter at sanden har bombardert dypvannsdeponiet og fortrengt giftholdig slam ut i fjorden.

– Oslo Havn har fremstilt dette som at det skulle legges ett tett lokk over deponiet, men det vet vi ikke stemmer. Når det er kjøpt inn dobbelt så mye sand som de trenger og de ikke oppnår den påkrevde tildekkingen vet vi at deponilokket er en bløff, sier Hallan og legger til:

– Vi har sagt dette hele veien. De måtte vente til deponiet hadde konsolidert (sunket sammen journ.anm.). I tillegg har bruk av splittlekter vært mislykket. Sandlass har rast ut i voldsom fart og bombardert deponiet. Nå må vi få på plass uavhengige granskere som kan se på dette prosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere