*Nettavisen* Nyheter.

– Dere gjør en utrolig viktig jobb

Inger-Lise Walmness Larsen og Line Jenssen på Oslo Krisesenter mottok 10 000 kroner av Årets Navn-vinner Younas Mohammad-Roe. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Årets navn, Younas Mohammad- Roe, valgte å gi bort 10 000 kroner til Oslo Krisesenter. –Vi skal bruke pengene til hyggelige aktiviteter og kanskje noen akebrett, sier to svært takknemmelige damer.

ST. HANSHAUGEN: – Jeg vil veldig gjerne gi noe til mødre som kommer hit.som har hatt det vanskelig, sier Younas Mohammad-Roe om avgjørelsen. Lokalavisen skrev i forrige uke at vinneren av «Årets Navn», kåringen egenhendig ført frem av våre lesere, får med midler fra Colosseum Spa gi bort 10 000 kroner til et veledig formål.

– Dere gjør en utrolig viktig jobb, sier Younas, som overbringer den hyggelige nyheten i nne på Inger -Lise Walmness Larsens kontor.

Hedrer frivillige

– Det er riktig av meg å gi det til dere som holder på med frivillighetsprosjekt for mødre i krise, og deres barn, sier Younas Mohammad-Roe til frivillighetskoordinator Line Jenssen og Inger Lise Walmsnes Larsen . Oslo Krisesenter samarbeider med St. Hanshaugen frivillighetssentral om prosjektet som støtter kvinner i en vanskelig livssituasjon.

– Dette kommer godt med. Vi skal helt sikkert bruke pengene på noen aktiviteter. Kanskje kjøpe in noen akebrett, sier Jenssen fornøyd.

Trygt sted

– Over 85 prosent av kvinnene som er innom Oslo Krisesenter flytter ikke hjem til sine menn igjen, sier daglig leder fornøyd. Det som desverre er mindre fornøyelig er at resterende 15 prosent andel kvinner kommer inom flere ganger, både på bosenter og dagsenteret.

– Det skyldes ofte manglende nettverk og økonomiske problemer, sier W. Larsen.

Rundt 30 ansatte jobber på krisesenteret, og mange frivillige hjelper til.

– Dette skal være et veldig trygt sted som kvinnene og barna oppholder seg midlertidig. Her kan de puste lettet ut, snakke med folk og etablere vennskap, forklarer W. Larsen.

Ny i landet

Veldig mange av kvinnene som er innom krisesenteret har en annen etnisitet enn norsk.

– Det er kvinner som er helt ukjent med norsk kultur, som har blitt mishandlet av mannen og kanskje vært innestengt i lang tid. De trenger hjelp til det meste, sier W. Larsen.

De frivillige hjelper kvinnene med alt av dagliglivets utfordringer, som å lære dem å lese kart, bli kjent i byen, følge til og fra lege, sosialkontor, bank og hjelpe til med søknader. Det er også svært mange av barna som bor sammen med mor på krisesenteret, som får oppfølging og skolehjelp.

Stiftelsen Scheibler støtter Oslo Krisesenter, og W. Larsen benytter anledningen til å takke styret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.