*Nettavisen* Nyheter.

– Det blir åpen barnehage

Denne gjengen får snart et sted å være når åpen barnehage i bydelen gjenåpner på nyåret.

Denne gjengen får snart et sted å være når åpen barnehage i bydelen gjenåpner på nyåret. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Det er bestemt etter at bydelens budsjett for 2011 ble vedtatt denne uka. Så snart personalet er på plass, åpner dørene i lokalene til Hammersborg fritidsklubb.

ST. HANSHAUGEN: Det forteller bydelsdirektør Ellen Oldereid.

– Vi åpner på nytt den åpne barnehagen, sier hun.

Lokalavisen skrev tidligere i år om frustrerte foreldre som sto uten et tilbud om åpen barnhage i bydelen.

Tidligere holdt småbarnforeldrene med poder til i lokalene til Tårnhuset på toppen av St. Hanshaugen, før de flyttet midlertidig til Hammersborg barnehage.

Lagt ned i mai

I mai ble tilbudet lagt ned, og småbarnforeldrene som brukte den åpne barnehagen som et sosialt møtested for de minste barna, hadde ikke lenger noe tilholdssted.

Etter en usikker periode er nå gladnyheten et faktum.

Det er i lokalene til Hammersborg fritidsklubb, vel å merke når ungdommene ikke regjerer på kulbben, at småbarn med foreldre kan innta deler av området.

Gledelig nyhet

– Vi er veldig glad for at vi får til dette, sier Oldereid.

– Bydel St. Hanshaugen har ikke mange tilbud for småbarnsforeldre som ikke har barn i barnehagealder. Vi som er lei kaffelatten, trenger en møteplass for barn og voksne i bydelen, sa Jon Haavie med sønnen Aksel til Lokalavisen da han tidligere i år etterlyste tilbudet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.