RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det blir feil hvis en Røa-gutt kommer på kamp med pannebånd og VIF-skjerf


En gang okse, alltid okse: Leder i Skeidoksene, Sven Christian Stenvaag (t.v.) mener det blir feil å be hele Oslo om å støtte Vålerenga. Han påpeker at Oslo er større enn bare Vålerenga, og mener dittOslos redaktør, Tore Bollingmo, bommer med sin kommentar. AKRIVFOTO
En gang okse, alltid okse: Leder i Skeidoksene, Sven Christian Stenvaag (t.v.) mener det blir feil å be hele Oslo om å støtte Vålerenga. Han påpeker at Oslo er større enn bare Vålerenga, og mener dittOslos redaktør, Tore Bollingmo, bommer med sin kommentar. AKRIVFOTO
Redaktør Tore Bollingmo mener Oslo må stikke fingeren i jorda og støtte Vålerenga. – Han får stikke fingeren et visst annet sted, svarer Skeidoksenes Sven Christian Stenvaag.

OSLO: Stenvaag er en av mange i byens supportermiljø som mener dittOslo-redaktøren er på ville veier etter uttalelsen om at tiden er inne for å samle hele Oslo bak byens eneste eliteserielag.

Byrivalene mener forslaget er absurd og historieløst.

– Bollingmo serverer et stykke herlig provoserende og historieløs lesning. Det han glemmer er at hovedstaden har en fortid der lagene har byttet på å ha sin storhetstid. Akkurat nå troner Vålerenga øverst, men det trenger ikke være realiteten ti år frem i tid, sier Stenvaag.

Han peker på at den lokale tilhørigheten for mange er langt viktigere enn ren bypatriotisme.

– Oslo er mer enn Vålerenga, og ryggmargsrefleksen i folket tilsier at planen er dødfødt. De forskjellige stedene i Oslo skal ha vært sitt lag. Det er derfor det vil bli feil hvis en Røa-gutt skal komme på kamp med pannebånd og VIF-skjerf.

LES HELE KOMMENTAREN HER: «Det er på tide at hele Oslo stiller seg bak Vålerenga»

– Unaturlig

Skeidoksenes leder får uventet støtte hos byrivalen i vest.

– Som supporter heier man ikke på resultater. Man holder med klubblogoen og fargen på drakta, sier mangeårig Lyn-supporter Joachim Westher Andersen.

Han frykter utspillet er farget av redaktørens egen klubbtilhørighet.

– Noe sier meg at Bollingmo er en Enga-patriot som har tatt på seg supporterlua for å prøve å være litt lur. Sannheten er derimot at hele ideen er en ren utopi. Det vil være umulig å samle hele Oslo bak én klubb, sier han.

LES OGSÅ: VIF: – Jeg skulle ønske at de som styrer byen hadde et større eierskap til byens eneste Tippeligalag

Ingen kan samle byen

Lyn-patrioten mener ingen av Oslos toppklubber bør ha som ambisjon å samle hele byen bak seg. Til det vil hovedstadens størrelse og naturlige motsetninger være for store.

– På samme måte som VIF ikke engasjerer i hele Oslo er det heller ikke ønskelig at Lyn skal få støtte fra alle. At ett lag skal være byens stolthet er unaturlig. Målet må heller være at de forskjellige lagene klarer å skape engasjement på hver sin side av byen. sier Westher Andersen.

– Lyn kommer aldri til å bli det naturlige valget for barn som vokser opp på Holmlia eller Bøler, og det skal vi heller ikke være. Til det er det knyttet for mye stolthet til de forskjellige klubbene.

LES OGSÅ: – Slutter heller å følge med på fotball enn å stå bak møkkalaget Enga

Velger med hjertet

Erling Fossen, styreleder i Frigg Oslo FK, mener dittOslo-redaktøren ikke har forstått hva sporten handler om.

– Fotball er røtter og territorier, og man kan ikke flytte sine røtter til et annet sted. For oss som har hjertet i klubben er det utenkelig å skulle stå bak et annet lag, sier han.

Fossen mener utspillet heller ikke tar hensyn til andre lags ambisjoner om opprykk.

– Sier man at hele Oslo bør stå bak byens tippeligalag sier man samtidig at de andre klubbene ikke har ambisjoner om selv å spille i Tippeligaen. Alle lag spiller for å vinne, og vinner man kamper kan alle lag rykke opp i divisjonssystemet.

Frigg-lederen mener det vil være utenkelig for Oslo å vise den samme patriotismen for Vålerenga som andre norske byer gjør for sine topplag.

– I en by som denne er det plass til flere lag, og å hevde noe annet er meningsløst. Oslo er stor nok for alle, sier han.

– Som fotballsupporter velger du lag én gang i livet, og du velger med hjertet. Det kan man ikke bare gå vekk fra.

SJEKK SISTE EPISODE AV DITTOSLOS VÅLERENGA-TALKSHOW BOHEMEN LIVE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere