*Nettavisen* Nyheter.

– Det blir ingen PlayStation 5

Håndkontrolleren til PlayStation 4 kommer i tre farger, sort, blå og rød. Foto: Foto: Sony/Gamer.no/ANB

Sony-toppsjef hevder neste generasjon konsollspill vil bli heldigitalisert.

Klikk på bildet for å forstørre.

PS Vita er en av Sonys egne bærbare konsoller, og vil i fremtiden sannsynligvis bli den eneste spillkonsollen produsert av selskapet. Dersom ikke smartmobilen overtar også dens funksjon, altså. Foto: Foto: Sony/Gamer.no/ANB

[Gamer.no] Sony har hatt for vane å jekke opp konsollkrigen et hakk hvert 5. eller 6. år, med stadig nye hovedutgaver av den populære og folkekjære spillkonsollen PlayStation.

Du skal imidlertid se langt etter neste utgave – den vil aldri komme, ifølge selskapet selv.

Legges ut i eteren

Men la oss stoppe opp og tenke litt. Skal Sony virkelig kutte utPlayStation-serien sin? Selvfølgelig ikke. Intet kapitalistisk selskap med respekt for seg selv og fornuften i behold ville finne på å kutte ut noe så suksessrikt som PlayStation. Derfor er det nok heller ikke overraskende at selskapet ikke legger ned, men heller legger om.

Fra og med den aldri eksisterende PlayStation 5 vil nemlig alle spill bli digitalisert og tilgjengelig på alle plattformer. I fremtiden vil du dermed ikke spille videospill via en svart boks koblet til TV-en din, men heller strømme dem fra en nettsky til en hvilken som helst enhet. Det betyr at du i fremtiden vil kunne spille PlayStation på både TV-en, nettbrettet, PC-en, mobilen og – kanskje – enheter som smartklokker og andre spillkonsoller.

Sømløs opplevelse

Opplysningene om omleggingen kommer direkte fra sjefen selv, nemlig Shuhei Yoshida, toppsjefen i Sony WorldWide Studios. Ifølge hans egne ord i et intervju med nettsiden Re/code skal PlayStation gå over til å bli mer «...tjenesteorientert...», noe vi med stor sikkerhet kan tolke i den retning at spillene kun vil bli gjort tilgjengelig over nettet.

Dette har vi sett tegn til tidligere også, som da Sony annonserte atalle spillene til PlayStation 4 ville bli nedlastbare og den nylig lansertePlayStation Now-tjenesten. Den nye løsningen vil i følge selskapet selv gi en sømløs opplevelse, der du kan fortsette spillet du startet på TV-en på mobilen din, og gå over til PC-en til kameraten din når du kommer hjem til ham. Om du er virkelig interessert i et spill, altså.

Ikke sikkert allikevel?

Dersom det fungerer kan PlayStation virkelig bli videospillenes Netflixog nyte stor suksess. Og om konseptet flopper vil nok Sony spytte ut en ny maskin uansett. Ifølge Yoshida er det også en mulighet for at de kommer til å produsere en ny konsoll uansett, men det er helt og holdent opp til utviklerne:

«Det er virkelig helt opp til spillutviklerne. Hvis de fortsatt føler et behov for mer maskinkraft og for eksempel sier: «Vi vil gjerne gjøre det og det og det, men vi kan ikke gjøre det med PlayStation 4». Dersom det er situasjonen er det gode grunner til å lage en PlayStation 5, slik at utviklerne kan realisere idéene sine. Derfor ser vi det an.»

Det er nok uansett ingen overraskelse at Sony legger over til mer og mer nettbaserte tjenester. Lignende tendenser kan sees andre steder i samfunnet også, som da vi nylig gikk over til både elektronisk skattekort og e-resepter her til lands. Spørsmålet for alle slike tjenester – og kanskje spesielt for PlayStation – er om skytjenestene vil gi den samme brukeropplevelsen som en konsoll med egen regnekraft.

(Kilde: Dvice)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag