– Det blir strammere tider framover

- Ikke et paradigmeskifte, men det blir strammere tider framover, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) om Oslo-budsjettet som legges fram onsdag.

- Ikke et paradigmeskifte, men det blir strammere tider framover, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) om Oslo-budsjettet som legges fram onsdag. Foto: ARKIVFOTO

Til onsdag legger byrådet fram budsjettet for 2011, og selv om de ikke vil gi de store lekkasjene, lover de én ting – det går mot trangere tider.

RÅDHUSET: – Vi har ikke store midler gjemt vekk i Oslo kommune, og ettersom vi stadig vokser betyr det at det blir strammere rammer framover, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

– Vil man merke det allerede for 2011?

Ja, det vil man. Det er ikke snakk om noe paradigmeskifte, men vi vet jo at vi for eksempel må bygge et nytt klasserom i uka i ti år framover, bare for å holde tritt med befolkningsveksten. Vi trenger også tusenvis av barnehageplasser og vi trenger mer kollektivtransport. Disse tingene koster mye penger, sier byrådslederen.

Les også: – Som å hoppe etter Wirkola

Han mener bevilgningene fra Stortinget ikke holder tritt med den nærmest eksplosive befolkningsøkningen i Oslo.

– Jeg er veldig glad for at vi vokser, men det er klart at det er kostbart.

Les også: De eldste er vinnerne

Berger Røsland varsler strammere tider på alle kommunens områder, og selv bydeler som tidligere har kuttet til beinet må belage seg på ytterligere innstramminger. Men hvordan man praktisk skal løse innstramminger i et allerede snauklippet budsjett har Berger Røsland ikke svar på.

– Det er ikke så lett å løse det, er hans knappe kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.