500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

– Det blir veldig bra

Drøyt åtte måneder før bilene får kjøre gjennom senketunnelen, inviterte Oslo kommune til folkevandring.

INNE: Slik ser det ut inne i senketunnelen. FOTO: STINE MERETHE EID

FORNØYD: Katrine Sørbrøden med datteren Ester bor på Nesodden, men hadde tatt turen for å se på nye Bjørvika. - Jeg syns det ser veldig bra ut, men jeg kommer nok til å unngå å bruke tunnelen annet enn hvis det er kø. Det er bare fordi jeg ikke liker å kjøre I tunneler som går under bakken. Men det ser ut som det blir veldig fint tellers, sier Katrine.

POPULÆRT: Mange benyttet åpen dag til å gå på operataket. FOTO: STINE MERETHE EID

SLIK BLIR DET: Publikum fikk se modeller av hvordan det blir seende ut i Bjørvika. FOTO: STINE MERETHE EID

BJØRVIKA:100 meter lang, 19 meter under havets overflate i Bjørvika. Det er fasiten på den nye senketunnelen, som åpner for biltrafikk i mai neste år.

Åpen dag

Sist søndag inviterte imidlertid Plan- og bygningsetaten til åpen dag i Bjørvika og et av høydepunktene var å ta beina fatt og spasere gjennom senketunnelen.

– Jeg syns det ser veldig bra ut, men jeg kommer nok til å unngå å bruke tunnelen annet enn hvis det er kø. Det er bare fordi jeg ikke liker å kjøre i tunneler som går under bakken. Men det ser ut som det blir veldig fin ellers, sier Katrine Sørbrøden, som hadde tatt turen til Bjørvika sammen med datteren sin, Ester.

– Hvorfor har du kommet til Bjørvika i dag?

– Jeg bor på Nesodden så jeg følger med på hva som skjer. Da jeg leste om åpen dag i avisa bestemte jeg meg for å ta turen, sier hun, og får støtte av flere som har tatt turen til Bjørvika.

– Planene ser veldig spennende ut, det ser ut som det blir fint rundt Oslo S og at det blir store forandringer, sier Hilde og Selma Skoglund.

Frista av tunnelen

Far Per og sønn Christian Lohne synes åpen dag var en fin anledning til å se Oslos nye bydel.

– Vi har ikke vært her før så dette var en god anledning. Og det er godt vær og hyggelig å gjøre noe kulturelt. Muligheten til å gå i tunnelen trekker oss også hit, sier de.

– Hva syns dere om planene for området?

– Dette blir veldig bra, det blir urbant og internasjonalt. Dette kommer til å løfte området veldig, det har vært ganske stygt her så det blir en stor forandring når det blir et så pent område, sier far og sønn Lohne.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget