– Det er en ære å vinne Lytterprisen

Forfatter Terje Nordby elsker å jobbe i radio og er stolt og glad over å vinne årets Lytterpris. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Forfatter Terje Nordby elsker å jobbe i radio og er stolt og glad over å vinne årets Lytterpris. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Terje Nordby er årets vinner av den prestigetunge Lytterprisen, og han deler den med alle sine trofaste lyttere av NRK P2s program, Mytekalenderen.

FROGNER: – Jeg er glad og overrasket, og føler meg beæret over å være i så godt selskap, sier Frogner-mannen Terje Nordby.

Mytekalenderen starte i 2005, og siden den gang har Nordby loset oss gjennom 366 programmer om ulike myter fra inn- og utland.

Myter fascinerer

– Jeg trodde Mytekalenderen var et ganske smalt program. Sendetiden er fra 06.20, og det varer i kun ti minutter, men det har vært et av de mest etterspurte programmene på kanalen, og det er veldig hyggelig, sier Nordby.

– Hvorfor tror du folk er så opptatt av myter?

– Nysgjerrigheten rundt myter har eksistert i alle tider, og man finner myter i både religion og reelle hendelser, som for eksempel Titanic, sier Nordby og forteller at det skal være tema for et av de kommende programmene.

Stor interesse for radio

Nordby er kjent som både forfatter, dramatiker, foredragsholder og fra radioteater. Han har jobbet med radio store deler av livet og er glad for å se at interessen fra folk ikke ebber ut.

– Det virker faktisk som om folk hører mer på radio de siste ti årene, sier han.

– Hva er det med radio som du liker så godt?

– Radio er noe man hører på selv om man driver med andre ting. Det er i tillegg så mange bilder i dagens samfunn at det er godt å kunne skape sine egne en gang i blant, avslutter Nordby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.