*Nettavisen* Nyheter.

– Det er et overveldende syn vi har i Oslo nå

BEVARES: Byråd Stian Berger Røsland sier havet av blomster og lys og bamser skal tas vare på. Og vil bli brukt til minnesmerker.

Vi kjøper blomster i en evig strøm, både byens innbyggere og turister. De dør ikke med døgnet.

OSLO: NRK forteller at Oslo kommune har blitt nedringt av folk som lurer på hva som vil skje med alle blomstene, lysene og hilsningene folk har lagt ned foran Domkirken, på sperringer og i gatene. Byrådsleder Stian Røsland sier alt skal bli liggede en stund, men at man på sikt skal samle alt inn.

Del på Facebook

– Det er et overveldende syn vi har i Oslo nå, med bamser,blomster, lys og kort overalt,sier Røsland til NRK.

– Vi skal selvsagt ta vare på bamser, kort og hilsener folk har lagt ut. I tillegg vil vi samle inn blomstene på en måte som gjør at vi kan gjøre dem om til jord på et senere tidspunkt, sier Røsland videre. Han lover at kommunen kommer til å samle inn lysene og skal ta vare på stearinen slik at de kan benyttes senere.

LES OGSÅ: En vegg av kjærlighet

Hva jorden fra blomstene og stearinen fra lysene skal brukes til konkret er uvisst. Men sikkert er det at dette gir en mulighet til å lage minnesmerer og markeringer slik at nasjonen aldri glemmer det som har skjedd.

– Hvordan dette skal bli seende ut vet vi foreløpig ikke, sier byrådslederen. Han sier til NRK at han er imponert over hvordan folk har vist sin støtte til ofrene etter bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet i Oslo og Utøya-massakren.

– Det er helt overveldene å gå rundt i byen vår i disse dager. Det forteller om en dyp sorg, men også at vi klarer å stå sammen i denne vanskelige tiden. Det skal vi ta vare på i tiden fremover, sier Røsland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.