RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det er helt meningsløst at stasjonen skal være stengt


BRUSKASSEN: Carl I. Hagen ga løfte om at han skulle gjøre sitt for å få åpnet Gulleråsen stasjon.
BRUSKASSEN: Carl I. Hagen ga løfte om at han skulle gjøre sitt for å få åpnet Gulleråsen stasjon. Foto: Foto: Vidar Bakken
Da den aller første snøen falt lød det et unisont kor fra plattformen for Gulleråsen stasjon. – Vi vil ha stasjonen vår tilbake!

GULLERÅSEN: – Det er helt meningsløst at stasjonen skal være stengt når det er tverrpolitisk enighet om at den skal åpnes, sier Carl I. Hagen til Akersposten.

Snøen som falt i fjor

Det var all grunn til å snakke om snøen som falt i fjor under markeringen av at Gulleråsen stasjon for nedgående trafikk har vært stengt i ett år. Det ble ikke tatt nådig opp av de cirka seksti personene som møtte opp til markeringen. Blant disse var flere politikere som rettet hard kritikk mot Ruter og ikke minst Jernbanetilsynet.

Selv om ordfører, byrådsleder og byråd tidligere har lagt trykk på Ruter for å få åpnet stasjonen er det ingen umiddelbar løsning i sikte.

Kan tas opp i Stortinget

Først i mai i år kom Ruter med et forslag til løsning, å åpne en bestemt dør for av og påstigning til plattformen. Et halvt år senere kom Jernbanetilsynet med et svar som innebar ytterligere utredning.

– Jeg ser at Jernbanetilsynet også ber om ting som ikke har med sikkerheten rundt en rask og midlertidig løsning å gjøre. Det er midlertidig løsning de skal fokusere på. Dette tar for lang tid. Det kan eventuelt være grunn til å ta dette opp i Stortinget for å stille spørsmål til samferdselsministeren om Jernbanetilsynets rolle i denne spesielle saken, sier Hagen til Akersposten.

På bruskasse igjen

Han forlanger at samferdselsbyråd Ola Elvestuen umiddelbart tar tak i dette og viser til at tidligere byråd Jøran Kallmyr prioriterte saken og ga løfte om at Gulleråsen stasjon skulle bli åpnet.

Med megafon i hånden og stående på en bruskasse på perrongen fikk han de fremmøtte til å humre. Det minnet han om starten i 1979, da han også holdt appell fra en bruskasse.

– Også i likhet med 79 er vi fire stykker i bystyret. Back to basic, sa Hagen, som lovte å legge fullt trykk på saken i bystyret.

Skamfull

Arild Gjervan (H) og Terje Bjøro (V) er begge sentrale politikere i bydelsutvalget som holdt appeller.

– Jeg er skamfull over det som har skjedd her. Det er en skandale. Vi har stått på fra dag en for å få til en løsning og det samme har politikerne i rådhuset gjort. Det er politikk på det verste når det ikke nytter å få for eksempel Ruter til gjøre jobben sin. Det virker som politikerne er maktesløse overfor byråkratiet, sier Gjervan til Akersposten.

Bjøro har hatt samtale med Ola Elvestuen (V).

– Elvestuen skal snarlig ha møte med Jernbanetilsynet, som er nøkkelen her. Nå skal vi få en midlertidig løsning på plass, sier Bjøro.

Lei av ansvarfraskrivelse

Benedicte Frydendal i «Bevar Gulleråsen stasjon» viste i sin appell til hvor tungvint det var blitt for alle de vanlige reisende med stengt stasjon.

– Her brukte kommunen 400 millioner på Holmenkollbanen for at vi skulle få et dårligere tilbud enn tidligere. Ruter har sikkert mange forklaringer på hvorfor stasjonen er stengt. Nå er vi lei av utredninger og ansvarsfraskrivelse, sa Frydendal blant annet.

Initiativtakerne og «Årets navn» i 2010, Alf G. Astrup og Erik G. Tandberg, var godt fornøyde med oppmøtet i kulden og støtten fra flere politikere.

– Nå håper vi at Ola Elvestuen griper inn i saken, så det blir en rask løsning. Så langt føler vi at Ruter saboterer denne saken. De er av Jernbanetilsynet blitt bedt om å utrede nye sider av denne saken, som skulle vært utredet på forhånd. Nå er vi virkelig utålmodige, sier Astrup.

Les også:

Årets navn i Oslo

Astrup og Tandberg vant

Burde skamme seg

Feiret busstilbud på Gulleråsen

Elendig håndtering

Vil åpne Gulleråsen

Lover bot og bedring

- Gulleråsen en skandale

Facebook-aksjon for Gulleråsen

Kongen som medpassasjer - igjen

Kongen møtt av demonstranter

- Gulleråsen stasjon må åpnes

Krever åpning

Bydelsutvalget reagerer

Ingen penger til stasjon

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere