RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GLEDER SEG VILT: Festivalsjef Anne Nordheim har knapt sovet de siste to ukene. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
GLEDER SEG VILT: Festivalsjef Anne Nordheim har knapt sovet de siste to ukene. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

– Det er her du bør tilbringe helga!

Ergometersykkeldans, grove sangtekster og spylydsmusikk. Novafest er ikke akkurat som festivaler flest.

LØKKA:  – Denne helga får du oppleve alle artistene du burde ha hørt om innen april 2010, men som du kanskje ikke har sett live ennå. Alle som liker å oppdage noe nytt, burde definitivt ta turen til årets Novafest, sier festivalsjef Anne Nordheim.

Tilbake på østkanten

Det er 20 år siden Radio Novas første musikk- og kulturfestival, Novafest, gikk av stabelen på Myrens verksted. Etter en rundtur i østkantske fabrikklokaler endte festivalen opp på Chateus Neuf. Nå er den imidlertid tilbake på riktig side av Uelandsgate, nærmere bestemt på Blå og Strykejernet.

– Det føles bra å være tilbake i øst. Nå er vi næmere både Kunshøgskolen, Arkitektur- og designhøgskolen og mange av utdanningsinstitusjonene i sentrum. For dem som ikke gikk på Blindern, ble Chateau Neuf litt langt unna, ler Nordheim.

Tidlig ute

Med en solid dose dugnadsånd, haugevis av frivillige og mer enn én vennetjeneste er endelig dagen kommet: Fredag klokka 18 braker det løs i lokalene i Brenneriveien, og på programmet denne kvelden står blant andre publikumsyndlingene Casiokids, kritikerroste The Megaphonic Thrift, oslobandet Go Fandango og nykommeren Like Spinning.

– Vi var den første radiokanalen som spilte Casiokids og The Megaphonic Thrift. Å være tidlig ute med ny musikk, er jo noe av det Radio Nova er kjent for, sier festivalsjefen.

Mer enn musikk

Men Novafest handler langt ifra bare om musikk. Kunstutstillinger, loppemarked, live radiosendinger og debatt er bare noe av det du kan få med deg i løpet av helga.

– Vi har et sammensatt og bredt kulturprogram. På fredag åpner vi med to kunstvernissager; ett kuratert av studenter ved Strykejernet Kunstskole og ett kuratert av det lille kunstforlaget Feil Forlag. Pete Fleming (Feil Forlag journ anm.) har laget et bittelite radiostudio, på størrels med en boks, som skal streame lyd kontinuerlig fra festivalen. Det tror jeg blir kult!

Danser med sykler

For dem som starter dagen tidlig også i helga er det frokost på Strykejernet allerede fra klokka 10 på lørdag. Er du litt treigere i gassen, kan du ialle fall rekke å få med deg forestillingen «tilFLUKsrom» med danserne Heidi Jessen og Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas fra Skolen for samtidsdans.

– De bruker faktisk ergometersykler som rekvisitter, forteller Nordheim.

Utover kvelden sørger Dj Oddvar for å spre 70-tallspop fra klokka 19, før Blå igjen åpner dørene med Pica Pica, No Kids og Mount Eerie.

– Phil Elverum (Mount Eerie journ anm.) oppfinner seg på nytt hver gang han opptrer og det gjør ham ekstra spennede. Denne gangen skulle han ta med seg to trommiser og en gong. jeg gleder meg til å høre resultatet, sier Norheim forventningsfullt..

– Drøye greier

Er du prippen av deg bør du kanskje styre unna bergenstrioen Tre Små Tøser som inntar Klubb Poplogg klokka 23 på Strykejernet.

– Dette er et elektroniksprosjekt med tre jenter i attenårsalderen som synger grove tekster på norsk. Det er såpass drøyt at de lager sangene sine i smug for at ikke foreldrene skal høre dem, ler festivalesjefen.

Spylyder

– Har du noen innsidetips til hva man bør få med seg i løpet av helga?

– Jeg har veldig stor tro på både Pica Pica og Like Spinning, som begge er forholdsvis ferske. ellers hadde jeg en fantatsisk og merkelig opplevelse da jeg så Stine Janvin Motland på festivavel All Ears. Når hun står på scenen lager hun noe som høres ut som spylyder. Allikevel er det veldig fint.

Det skulle altså være noe for enhver smak når 20-årsjubilanten innbyr til storslått feiring ved Akerselva. Oppfordringen fra Nordheim er i alle fall klar:

– Det er her du bør tilbringe helga!

Fullstendig program på Novafest

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere