*Nettavisen* Nyheter.

– Det er herlig å la denne bjørnen sove

GATA: Det heter fremdeles Sorgenfrigata, og ikke Sorgenfri gate-en, som Froger bydelsutvalg tidligere har vedtatt. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Det sier Erna Kahlbom (SV) om bydelsutvalgets forslag om å endre a-endelsene til mer konservative -en- på bydelens mange gateskilt.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORBLIR? Bør det hete Industrigata eller Industrigaten?

FROGNER: Status på saken som ble foreslått for halvannet år tilbake, er fremdeles noe uklar.

LES MER OM FORSLAGET HER

– Den har bare blitt stående på vent. Bydelen skjønte at det var mye mer omfattende. En bredere høring måtte gjennomføres, forteller bydelsutvalget leder, Bjarne Ødegaard(H).

Han var sammen med Fremskrittspartiet initiativtager til forslaget, som nå skal ha blitt sendt på høring til blant andre Byantikvaren, aktuelle eiere og Språkrådet . Sistnevnte sier følgende:

– Det skal innnom oss på høring, men vi er bare et rådgivende organ. men vi har ikke mottatt noe, sier Førstekonsulent Line Lysaker Heinesen.

La bjørnen sove!

– Det er litt herlig å la denne bjørnen sove, for da blir det i alle fall ikke brukt penger helt unyttig, sier Erna Kahlbom(SV). som formidler at SV lokalt er av samme oppfatning nå som før. Hun får støtte av BU`s nye nestleder Christoffer Torris Olsen(V)

– Dette er en tåpelig ting å bruke penger og ressurser på, sier han.

– Bakgrunnen for navneendringen er veldig enkel. På 1990-tallet besluttet bydelsutvalget etter lengre tankegang at Majorstua tilbakeføres til Majorstuen, sa Bjarne Ødegaard (H) om denne saken da forslaget ble ble lagt på bordet.

Etter diverse diskusjoner, ble det et knapt flertall for endringen, som ville innebære å bytte nærmere 30 gatemavn til -en i bestemt form.

Spørsmålet om vedtaket egentlig var gyldig og kunne fattes av bydelen ble diskutert av flere, blant andre språkforskere og Språkrådet.

Praktisk ulempe?

«Endring av navn på gater, veier, plasser m.v. i Oslo må bare foretas der eksisterende navn innebærer betydelig praktisk ulempe» sier bystret om navneendringer.

– Vi får vente litt før det kommer på plass. Vi har måttet prioritere andre ting, sier Ødegaard om og forteller at et nytt bydelsutvalg ikke nødvendigvis deler hans iver for endringene.

Men han vil fremdeles jobbe for at det blir hetende Industrigat-en og ikke Industrigat-a.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.