RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LSK-VIF 2012: EngaTifo hadde laget «Vårt Åråsen» før LSK-VIF i april i år, grunnet 5 seiere på rad før kampen (foto: Line Svalastog/EngaMedia)
LSK-VIF 2012: EngaTifo hadde laget «Vårt Åråsen» før LSK-VIF i april i år, grunnet 5 seiere på rad før kampen (foto: Line Svalastog/EngaMedia)

– Det er himmel eller helvete

EngaTifo startet planleggingen og mobiliseringen for lenge siden. Årets viktigste hjemmekamp er rett rundt hjørnet; Vålerenga - Lillestrøm, østlandets største hatoppgjør.

OSLO: Langt ute i et gudsforlatt sted er det en liten gjeng som har samlet seg på fredagskvelden for å lage årets viktigste «tifo».

Før enkelte fotballkamper lager supporterklubbene tifoer som skal brukes ved lagenes innmarsj, med en påskrift myntet på motstanderlaget og dens supportere.

En tifo er blant annet konfettiregn, bannere, «overheads», mosaikk, kasteruller og pyroteknikk, og er en virkelig fryd og glede å se på for en supporter.

Dugnadsånden herjer

DittOslo.no er med EngaTifo til et gudsforlatt sted for å overvære en tifodugnad. Det er ikke store gjengen som er samlet for å male i dag, men humøret er på topp enda det er svært kaldt i lokalet som er leid.

Guttene som er med på kveldens dugnad har vært med flere ganger, og er drevne med både sying og maling. Bortsett fra dittOslos utsendte er det ingen jenter å se i lokalet, men det ryktes også at det er en jente innom i ny og ne.

– For å føre Vålerenga til verdensherredømme er vi avhengige av dugnadsånd. Spesielt nå som vi står ovenfor et jubileumsår. Jeg oppfordrer alle med et hjerte i Vålerenga til å bidra med tifo, forteller Storm Paulsen fra EngaTifo.

LES OGSÅ: - Tap går ikke bare bort

Størst, vakrest og best

EngaTifo forbreder seg for å vinne første del av tribunekampen mot Lillestrøm; nemlig tifokampen. Her handler det enkelt og greit om å være størst, vakrest og best.

På starten av 2000-tallet var Vålerenga og Klanen blant de beste på tifo i Norge. Før var det flere supportere på stadion, og en mosaikktifo ble gjennomført nå og da med svært godt resultat, sammen med flotte overheads sydd og malt perfekt.

Nå har fotballen utviklet seg. Tippeligaen byr ikke på noen «vakker» fotball, billettene er dyre, sesongen varer lenge, kampene spilles sent og ikke minst på grunn av TV-avtalen som gjør at du lettere kan sitte hjemme eller på en pub med en kald øl i hånda for å følge favorittlaget istedenfor å dra på stadion.

Det er dette som kalles den moderne fotballen, noe svært mange av de mest hardbarkede supporterne står sterkt i mot, også sammen med flere andre klubber i Norge og resten av verden.

Himmel og helvete

Både spillere, støtteapparat og supportere vet at denne kampen er sesongens viktigste. Om ingen av lagene kan vinne serien eller har noe annet å spille om, handler det om å havne høyere på tabellen enn det andre laget.

Det går hardt for seg på forumene til Klanen og Kanari-fansen.

På Klansforumet skriver «Oslo-ess» kort og greit hva som gjelder: «Glem gullkampen. Dette er Norges største hatoppgjør. Gleder meg».

«Boing» på Kanari-forumet skriver følgende: «[..] Akkurat denne kampen er det bare himmel eller helvete, noen mellom ting finnes ikke, jeg er ikke fornøyd med uavgjort mot søpla, så det er helvete for meg».

Oslo-ess og Boing har rett. Det finnes ikke noe mellomting i denne kampen, det er ingenting annet enn seier som er bra nok for noen av lagene

Og som «VIFPatriot» på Klansforumet oppsummerer det hele før søndagens kamp: «Selv om sesongen har gått i dass, passer det seg å ødelegge cupfinalen deres både på og utenfor banen. Alle til Ullevaal!»

Møt opp og støtt Vålerenga i kampen mot Lillestrøm, 18.00 på Ullevaal stadion, søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere