– Det er ikke for sent å stoppe opp

Sier stopp: Heidi Rømming (t.v.) og Ingrid Eide har vært med å vedta utbyggingsprosjekter i Nydalen. Nå vil de ikke gå inn for mer før det foreligger en helhetsplan for området. foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sier stopp: Heidi Rømming (t.v.) og Ingrid Eide har vært med å vedta utbyggingsprosjekter i Nydalen. Nå vil de ikke gå inn for mer før det foreligger en helhetsplan for området. foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ap og SV vil ikke gå med på nye prosjekter i Nydalen før det fremtidige behovet for sosiale infrastruktur er kartlagt.

NYDALEN: Da Ingrid Eide vokste opp i Kapellveien før krigen måtte man lukke vinduer og ta inn klesvasken når Spigerverket fyrte opp pipene. Hvis ikke ble det svarte flekker på tøyet.

I dag er virkeligheten i den gamle industridalen en ganske annen. Nydalen har gjennomgått rivende utvikling. Litt for raskt mener Arbeiderpartipolitiker og bystyrerepresentant Eide fra Grefsen. Sammen med bystyrekollega Heidi Rømming (SV), som bor på Kringsjå, har hun nå bedt byråden redegjøre for fremtidsprognosene for Nydalen.

LES OGSÅ: Beboere: - Nydalen trenger flere boliger

– Utbyggingen har skjedd bitvis, uten en oppdatert, helhetlig plan. Det trenger vi nå. Bortsett fra vedtaket om en ny videregående skole er det tilsynelatende ingen planer for sosial infrastruktur i denne delen av bydelen, sier Rømming.

De to har bedt byrådet fremskaffe en oversikt over antall eksisterende boenheter, samt regulerte boliger i Nydalen, med et estimat over antall innbyggere i Nydalen i 2010. Ut fra dette ber de om en oversikt over behovet for barnehageplasser, grunnskoleplasser og sykehjemsplasser ti år frem i tid.

– Det er på tide å stoppe opp for å få en helhetlig oversikt over Nydalen før vi vedtar noe mer. Bostedsnære tilbud, som skoler og sykehjem sier Eide.

LES OGSÅ: Bystyret vedtok "Nydalsslangen"

– Er det ikke litt sent å be om dette nå? Deres partier vedtok senest i oktober utbyggingen i Nydalsveien 16–26.

– Nei, det er ikke for sent. Første spadetak er ikke tatt. For eksempel er det viktig å få belyst alle sider av prosjektet før Nydalshøyden realiseres. Det gjenstår også en stor, ubebygd tomt i Sandakerveien. Men jeg mener vi burde hatt denne informasjonen tidligere. Det har vi bedt om, men ikke fått, sier Rømming.

De to politikerne er samtidig enige om at Nydalen har blitt en trivelig del av bydelen. Men alle kommende prosjekter er de ikke samstemte om. Rømming og SV sikret bystyreflertall for signaltårnet på 24 etasjer på Gullhaug torg i vinter. Det er Eide lite begeistret for.

LES OGSÅ: Signaltårnet på Gullhaug fikk sin velsignelse

– Jeg har heller ikke ønsket meg et tårn, men har alltid sett for meg Gullhaug med gode torgfunksjoner. Det klarte vi å sikre ved å inngå samarbeid om tårnet, sier Rømming.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag