*Nettavisen* Nyheter.

– Det er ikke lov å frakte dyr på denne måten

Man må kjempe om plassen om man skal ta tog fra Holmlia i morgenrushet. På siste BU-møte ble det stilt spørsmål om sikkerheten. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Det offentlige kommunikasjonstilbudet berører mange. Og det engasjerer.

Holmlia: Det gjorde det også i siste bydelsutvalgsmøte på Søndre Nordstrand. For der sto både toget og 80E-bussen på sakskartet. Ja, et av BU-medlemmene kom sågar for sent til møtet på grunn av toget.

Det var Rune Eriksen som tok initiativet til å få kommunikasjonstilbudet på Holmlia på BU-kartet, og han ble berømmet for det.

– Selvfølgelig gjør vi dette for å øve et visst press, sa han. Eriksen er selv tog-pendler og vet hva det vil si å både kjempe om plassen morgen og ettermiddag og erfare hva innstilte eller forsinkede tog betyr.

Det var bare en mening om 80E-bussen. Den er et godt suplemant til toget, og den må gå om senteret/den nye bussterminalen. Forøvrig må den ha hyppige avganger gjennom hele driftsdøgnet.

– Denne bussen avlaster også togbrukerne på Hauketo. Her kommer det jo mange på, ikke minst fra Bjørndal-bussen, sa Liv Jorunn Eriksen.

John Bjørnøy oppfordret alle til å bearbeide sine partiers bystyre-representanter når saken om belønningsmidler for k0llektivsatsing behandles, og be dem være positive til 80E-bussen.

Toget

– Det provoserte meg da jeg hørte NSB skal kjøpe snøploger og det skal gå på bekostning av lokaltog Kolbotn-Oslo. Og jeg vil ikke høre om den nye Oslo-Ski-linjen som ikke vil få noen positiv effekt for oss på Holmlia. Nei, NSB kan heller komme hit og forklare det dårlige tilbudet på Holmlia og Hauketo.

John Bjørnøy ville gjerne ha samferdselsministeren på besøk på Holmlia og ta toget inn til byen i morgenrushet.

Lovlig

Men kraftigste skytset kom nok fra Karen Sofie Sars etter at Christoffer Sahl hadde gitt en beskrivelse av hvordan en liten person opplever å bli trykket fra alle kanter i overfylte kupeer.

– Hva med sikkerheten? sa Sars.

– Det er ikke lov å frakte dyr på den måten som blir gjort innover fra Holmlia og Hauketo.

To brev

Utkast til to brev var gjort istand før BU-møtet. Det ene gikk på 80E-bussen, det andre på toget. De blir nå sendt berørte instanser så som samferdselsbyråd, Samferdselsdepartementet og NSB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.