– Det er ikke uvanlig å få en SMS fra læreren

Elevene på Bjørnholt er fornøyd med at lærerne og miljøteamet har god og tett oppfølging av dem, både på fag og fravær, men også andre konflikter som kan oppstå i det private liv.

BJØRNHOLT: Det er ikke uvanlig å få en SMS eller en telefon fra læreren om du ikke har møtt opp til timen. Dette hjelper for motivasjonen mener elevene.

– Det lønner seg med et bra abonnement med fri sms og ringetid for lærerne, sier teamleder Kjersti Normann på medier og kommunikasjon.

Statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen brukte mye tid på å spørre elevene om hva de synes om de uortodokse måtene lærerne hadde gått frem for å motivere elevene til skolearbeid.

Se video øverst i artikkelen, eller trykk her for å åpne videoen i egen fane.

Hjelper SMS?

Isaksen sier at det ikke hjelper for dem som er i faresonen å sende en SMS, hva gjør lærerne med disse elevene?

Lærerne sier at et godt samarbeid med foreldre er viktig, samtidig som at det å droppe ut ikke er et tema. Det er noe man ikke gjør her på MK Bjørnholt.

– Er det greit for dere elver at lærerne kontakter deres foreldre? spør Isaksen.

– Foreldene dine er glad i deg og vil det beste for deg, du kan ikke si nei til foreldrene dine, så det hjelper, helt klart, sa Sheryar Akhtar fra MK1.

Se videodokumentar fra hele besøket her:

Har skrevet foreldrekontrakt

En elev som er over 18 har skrevet kontrakt med skolen at de får lov til å inkludere foreldre om det er nødvendig, og dette er helt vanlig på skolen.

En som virkelig var fornøyd med skolens fremgangsmåter er Pernille Iser (18) fra Medier og kommunikasjon 2.

– Det som er så bra med Bjørnholt er at de har et «miljøteam» som kan følge opp enkelt- individer, både på skolen og på hjemmebane. Dette hjelper slik at alle kan bli sett og få hjelp om de må. Selv om vi elever gir opp, gir ikke lærerne oss opp.

Se stor bildeserie fra besøket til Erna Solberg og Torbjørn Røe Isaksen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.