*Nettavisen* Nyheter.

– Det er ingen boligkrise

INGEN KRISEMAKSIMERING: Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren mener boligkrisen egentlig dreier seg om at ikke alle kan bo sentralt i Oslo. – Man får et sted å bo hvis man er villig til å reise i 20-30 minutter, sier han. Foto: Foto: Taran Gjøystdal/Utleiemegleren

Man kan ikke snakke om krise i leiemarkedet fordi man må ta banen i 20 minutter, mener Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Klikk på bildet for å forstørre.

SØNDRE NORDSTRAND: Det er mange penger å spare på å bo i Oslos utkantstrøk, som her på Dal/Brenna. Foto: FLYFOTO: Øystein Dahl Johansen

NORGE: Farmakis, som er kommunikasjonsansvarlig i Utleiemegleren, mener problemet ligger i at studenter ønsker å bo sentralt eller i umiddelbar nærhet til sitt studiested.– Men det er strengt talt ingen studentboligkrise. Hvis studentene hadde vært villig til å reise lenger så får de et sted å bo - og samtidig gleden ved lavere husleie, sier Farmakis.

LES OGSÅ: Setter grensen ved Lambertseter

Spesielt i Oslo

Særlig Oslo-studentene er kravstore mener Farmakis:

– I andre storbyer så bor du i sentrum om du bor en time unna. Jeg skjønner at studenter vil ha et spennende liv, men det er ikke økonomisk rasjonelt.

– Er det mange penger å spare på å leie bolig i mindre sentrale bydeler, som i Groruddalen eller Søndre Nordstrand?

– Uten tvil. Man kan spare minst 1000-1500 kroner i måneden. Det er jo en del penger å ta med seg for en student, sier Farmakis.

LES OGSÅ: Studentboligkrisen: – Politikerne må tenke nytt

– Bruk tid

Nikolaos Farmakis tror mange studenter lider under mangel på mikrokunnskap om Oslo by.

– Mitt råd til studenter som komme til Oslo er å bruke tid på å finne bolig, snakk med folk som bor her og gjerne med de ulike meglerne. Og ikke minst - se på hvor buss, bane og trikk går, avslutter Farmakis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.