– Det er ingen vits i å drømme smått!

(F.v.): Gabriel Qvigstad, Alexander Wither, Peder Lodding, Mathias Karlsen og Ivo Feré har spilt inn debutplate med produsent Jens Wendelboe i New Jersey. I kveld er de klare for slippfest På Smuget.

(F.v.): Gabriel Qvigstad, Alexander Wither, Peder Lodding, Mathias Karlsen og Ivo Feré har spilt inn debutplate med produsent Jens Wendelboe i New Jersey. I kveld er de klare for slippfest På Smuget. Foto: FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Det er slippfest med bandet Night Hours på Smuget i kveld.

VOKSENKOLLEN/SOLSTUA: – Det hender at jeg får spørsmål fra gamle bekjente om hva jeg driver med for tida. Når jeg svarer at jeg spiller i band, spør de: «Ja, men hva gjør du egentlig?», ler Gabriel Qvigstad.

Velger å være naive

For de fem gutta i Night Hours var det nemlig aldri snakk om å spille i band som et sideprosjekt.

Etter fullført videregående satte de alt av studier på hold, for å satse fulltid på musikken.

– Det er det dummeste man kan gjøre i en tid hvor alle spår platebransjen nedenom og hjem, men vi velger å være naive. Å gjøre det vi elsker er bedre enn økonomisk sikkerhet, mener Mathias Karlsen.

Starter med et brak

Etter ett år med intens jobbing, er Night Hours klare med debutplata med samme navn. Slippfesten på Smuget i kveld er gratis.

– Vi skal starte med et brak! På scenen får vi vist hva vi er gode for 100 ganger mer enn på plate. Vi lager musikk som er til for å spilles live, forteller Gabriel.

Det begynner å bli en stund siden han lagde sin første låt med Mathias i tiendeklasse. Med Peder Lodding på trommer og Alexander Winther på gitar, manglet de bare en bass.

Del

Men Gabriel visste råd: Ivo Feré ble stjålet fra det eneste andre bandet på vestkanten.

– Vi trengte en bassist, så jeg begynte å lære Ivo alle sangene våre i smug. Mathias ble først rasende for at jeg ikke hadde fortalt noe, så det tok noen uker før han fikk offisielt innpass, mimrer Gabriel.

Klar for stadionkonserter

Siden Night Hours så dagens lys for mer enn tre år siden, har de spilt både under UKM og på kulturhus rundt om i byen.

Med ny plate, samarbeid med produsent Jens Wendelboe, og innspilling i New Jersey - USA, har gutta tatt et stort skritt opp fra musikk på hobbynivået.

Men målet for gutta i Night Hours er langt ifra nådd.

– Klart vi sikter høyere enn hva som er realistisk. Det er ikke noe vits i å drømme smått Vi har bena på jorda, men drømmer stort. Ikke minst har vi tro på det vi driver med, understreker Peder mens Gabriel nikker ivrig:

– Janteloven har allerede ødelagt for altfor mange. Det er ikke noe spørsmål om vi skal spille stadionkonserter, men når!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.