RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det er kanskje for mange menn i en viss alder som styrer lokalpolitikken


PÅGANGSMOT: Pia Bergmann har en travel hverdag som student, småbarnsmor, husmor og SVs representant i bydelsutvalget på Nordstrand, men hun lover å bruke mye tid på å innfri ønskene til de som gav henne en stemme ved valget i høst.
PÅGANGSMOT: Pia Bergmann har en travel hverdag som student, småbarnsmor, husmor og SVs representant i bydelsutvalget på Nordstrand, men hun lover å bruke mye tid på å innfri ønskene til de som gav henne en stemme ved valget i høst. Foto: Foto: Aina Moberg
Pia Bergmann fra SV suste rett inn i bydelsutvalget. Det skal ikke velgerne angre på, lover hun.

LAMBERTSETER: 27-åringen innrømmer at hun ble rimelig overrasket da hun fikk beskjed om valgresultatet i september.

– Jeg hadde jo ikke drevet valgkampanje for meg selv, men ser at alder og kjønn nok har vært avgjørende for resultatet. Det er kanskje for mange menn i en viss alder som styrer lokalpolitikken, sier hun.

Etter en ørliten feiring med «en skvett champagne», er Pia nå klar for den utfordringen det er å være lokalpolitiker i Bydel Nordstrand.

Lytter til de yngste

– Jeg skal gjøre meg synlig, og både beboerne og resten av BU skal få merke at jeg er der og hvilke saker jeg brenner for. Selv om min ene stemme ikke får igjennomslag i alle saker, skal likevel ingen tvile på hva SV mener, forsikrer hun.

Hun ber derfor alle som brenner for noe, som er opprørte eller frustrerte over ting i bydelen, om å kontakte henne.

– Jeg lover å lytte. Spesielt vil jeg slå et slag for de yngste, de på min alder. Fortell meg hva dere savner, hva dere er opptatt av, utfordrer hun ungdommen.

Konflikthåndtering

Småbarnsmoren er selv spesielt opptatt av nok barnehageplasser, skolegrenser, skolebehovsplanen, frivillighetsmidler og bydelens kollektivtilbud som hun mener er for dårlig og ensidig.

– Dessuten håper jeg flere skoler vil benytte seg av konflikthåndteringskurset jeg overvar på Karlsrud skole i desember. Jeg håper BUK- komiteen kan jobbe for at dette blir mer synlig, helst obligatorisk, sier hun.

Tror på medvind for SV

Pia har aldri vært i tvil om at SV er hennes parti, og hun er ikke bekymret over fallende velgeroppslutning.

– Tvert i mot, det gjør meg bare mer kamplysten. SVs verdier samsvarer med nordmenns verdier. Vi er ikke så fryktelig sære, men kommuniserer det kanskje dårlig, sier hun.

Hun mener det er flere grunner til at SV har gjort det dårlig.

– Dette er ikke uopprettelig. Vi må drive litt selvransakelse, og jeg er optimist. Ved neste valg i 2015 ender vi med to representanter i bydelsutvalget. Det er mitt mål, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere