Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det er lov å bruke huet

Husk båndtvangen! Hunder skal være i bånd fra 1. april til og med 20. august, og ikke nyte friheten som denne lekne hunden, som for øvrig ikke er en av hundene omtalt i artikkelen.
Husk båndtvangen! Hunder skal være i bånd fra 1. april til og med 20. august, og ikke nyte friheten som denne lekne hunden, som for øvrig ikke er en av hundene omtalt i artikkelen. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Turgåer Heidi Andreassen opplevde i løpet av en uke tre ubehagelige møter med løse hunder i skogen i Maridalen.

MARIDALEN: Heidi Andreassen har i årevis brukt skogen som turterreng for henne og hunden. Det har hendt at hun har møtt folk som ikke respekterer båndtvangen før, men aldri har hun vært utsatt for så mye som tre ubehagelige hendelser i løpet av bare én uke, slik hun opplevde i begynnelsen av mai.

Hun vil ikke bli avbildet i avisen, siden hun ofte går på tur i skogen.

– Da jeg var på tur i Sandemosveien ved Mobekken parkering kom det flere løpshunderløpende mot meg og min hund som var i bånd. Den ene hunden glefset etter meg, forteller Andreassen som sier at to damer som luftet hundene, etter mye kaos og akrobatiske framstøt endelig fikk kontroll over de firbente.

LES OGSÅ: 10-åring skambitt på Ekeberg

Følg båndtvangen!

Andreassen er selv glad i hunder, men skjønner ikke at folk ikke tenker litt lenger. Noen dager senere møtte hun på to unge menn med en stor løs hund som også virket truende på hennes hund.

Den tredje hendelsen var heller ikke av det lystige slaget, slik det sjelden er når en hund er i bånd og en annen er løs.

– Det er en grunn til at man har båndtvang (som forøvrig varer fra 1. april til og med 20. august, journ. anm.), sier Andreassen.

LES OGSÅ: Hundeeiere må vise ansvar

Vis hensyn

Flere rådyr kan ha blitt bitt av løse hunder, og også fugler, ender og harer er i konstant fare for løshundenes sprelske påfunn.

– Nå er det også bever i skogen. Det er i tillegg hester og sauer som ikke bør bli utsatt for løshunder, sier den turglade damen.

De fleste hundeeiere er likevel ansvarlige og bruker ofte langliner på tur, forteller Andreassen som likevel synes egne erfaringer er nok til å oppfordre folket til å bruke hodet.

LES OGSÅ: Småbarnsmor angrepet av hundeeier

– Jeg tror de som slipper hundene sine løs gjør det helt bevisst. Det er rart at de som selv har dyr ikke er mer ydmyke overfor andre dyr, sier Andreassen.

Hun tror mye av grunnen til at folk slipper hundene løs, til tross for båndtvangen, ofte er fordi de har hunder som krever mye mosjon.

Selv om hun selv går på gjengrodde stier møter hun altså de som slipper hundene sine der.

LES OGSÅ:

Dette er en sensasjon: Hva gjør ugla og anda i samme reir?

Monica fikk sjokk da hun trakk fram kjøleskapet...se hva hun fant!

Hva er galt med denne spurven?

Dette ekornet hadde en dårlig "dag på jobben"!

Molly tilbrakte påsken i et tre

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere