*Nettavisen* Nyheter.

– Det er mye bedre her nå

Både elever og lærere syntes det var mye støy, og for lite disiplin på Gran skole. Det tok skolen tak i. Og nå er Gran blitt flinkest i klassen. Nå har skolen fått sin belønning.

FURUSET: For et par år tilbake var ikke alt som det skulle være på Gran skole. Det var for mye uro i timene, elever og lærere kom for sent til timene og det var mye hærverk. Disiplinen sto ikke til godkjent karakter.

Nå er det blitt mye bedre på Gran skole. Mandag delte skolebyråd Torger Ødegaard (H) ut prisen som forteller at skolen vant Ro-og orden-prisen. Med seg hadde han 10.000 kroner som skolen kan bruke til det den vil.

Elevrådsleder Cavide Gunay synes skolen er blitt et mye bedre sted å være på. Nye regler og sanksjoner har gitt et bedre miljø.

– Det er blitt mye roligere i timene. Elever kommer tidsnok til timen, og da blir det raskere ro når timen begynner. Miljøet er blitt mye mer trivelig. Og det merkes på karakterene. Elevene presterer bedre, og lærer mer i et rolig miljø, sier Gunay.

Anmerkninger

Elevene får anmerkninger dersom de bryter reglene. Ett regelbrudd kan for eksempel være å komme for sent til timen. Skjer det mange nok ganger, får det konsekvenser for eleven det gjelder.

Skolebyråd Torger Ødegaard er imponert over hva skolen har oppnådd.

– Bråk og uro er noen av de største utfordringene i Oslo-skolen. Dere har fått til noe veldig positivt. Dere kan være stolte av dere selv. Av 177 skoler i Oslo er dere den beste, sa Ødegaard til elevene.

Hærverk for 500.000

Før Gran skole tok tak i problemene kostet blant annet hærverk dyrt. Mellom 2006 og 2008 måtte skolen bruke 500.000 kroner for å dekke skader etter hærverk.

– Vi hadde også problemer med tagging, skriblerier på veggene og møbler som ble ødelagt. Nå er det lite hærverk. Det er blitt mye, mye bedre, sier rektor Anne Myhrvold .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag