Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det er veldig synd

BU-leder Hans Christian Lillehagen tror Grønland beboerforening må få inn nye krefter. Engasjementet for Grønland er der, mener han.
BU-leder Hans Christian Lillehagen tror Grønland beboerforening må få inn nye krefter. Engasjementet for Grønland er der, mener han.
BU-leder Hans Christian Lillehagen beklager at Grønland beboerforening kan bli lagt ned.

GRØNLAND: Lillehagen synes det fremstår som et stort paradoks at Grønland i en tid med mye innflytting, opplever at beboerforeninger blir lagt ned. Nettopp nå vil det være behov for slike, mener han.

– Vi trenger nok flere ildsjeler og de bør melde seg inn i foreningen, oppfordrer han.

– Vi blir hørt

Lillehagen kjenner godt til foreningen i og med sin rolle som leder av bydelsutvalget. Han tror problemet er at de samme ildsjelene jobber år etter år i foreningen.

– Jeg tror det fins ildsjeler som kan ta over stafettpinnen. Det er nok der problemet ligger, sier han.

At det skulle mangle engasjement i bydelen tror han ikke noe på.

– Nei, det tror jeg ikke. På siste BU-møte hadde vi flere beboerforeninger til stede, og de er engasjerte. Men foreningen trenger nok flere ildsjeler, tror han.

Dersom beboerforeningen forsvinner, vil ha se det som et tap.

– Det vil være synd. Grønland beboerforening har bidratt med mange viktige innspill. Da vil jeg oppfordre folk til å engasjere seg for det som skjer på Grønland. Det er et felles ansvar vi har som beboere.

At bydelene ikke blir hørt av rådhuset, kan heller ikke Lillehagen si seg helt enig i.

– Jeg opplever at vi blir hørt i større og større grad. Uten engasjementet for Kulturhistorisk museum, hadde vi mista det til Bygdøy. Vi må se på det positive vi får til, og ikke bare fokusere på nederlagene. Selv om vi ikke alltid får viljen vår, blir vi hørt, sier Lillehagen. Han legger også til at beboerforeningenes innspill blir tatt med videre når det lobbes mot sentralt hold.

– Jeg har vært hos fire statsråder og snakket om bydelen i ulike sammenhenger. Enten det gjelder tunnel under jernbanesporene, Munch, moralpoliti eller NAV. Vi har en stemme, sier Lillehagen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!