RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det er vi som vinner!


Birthe Nielsen var en av de mange som møtte opp på Youngstorget. - Det er viktig å ta tilbake sangen som han har skitnet til, sier hun.
Birthe Nielsen var en av de mange som møtte opp på Youngstorget. - Det er viktig å ta tilbake sangen som han har skitnet til, sier hun. Foto: FOTO: Cathrine Brynildsen
Youngstorget sydet igjen av samhold og kjærlighet da 40.000 samlet seg til sang.

YOUNGSTORGET: Fossende regnvær og lunsjtid til tross: Folk strømmet til Youngstorget for å høre og synge med Lillebjørn Nilsen til støtte for 22. juli-ofrene og deres pårørende.

I regnfrakker og paraplyer, og med roser i hendene, viste folk at verdiene som samlet folket etter 22. juli fortsatt lever i beste velgående.

LES SAKEN: 40.000 sang på Youngstorget

Hilsen Seeger

Lillebjørn Nilsen stilte selv som forsanger for allsangen, og passet på å minne forsamlingen om at “Barn av regnbuen” egentlig ikke er hans sang.

Med en hilsen fra opphavsmannen Pete Seeger, og med sangens opprinnelige tekst, ga han forsamlingen en opplevelse av å være med på noe større enn seg selv. Og Nilsen slo fast optimismen med en enkel oppfordring:

- Det er vi som vinner!

SE STOR BILDESERIE FRA BARN AV REGNBUEN-ARRANGEMENTET

Appeller

Initiativtaker Lill Hjønnevåg, AUF-leder Eskil Pedersen og leder for Støttegruppa etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, snakket alle om samholdet, og takket folket for støtten etter terroren.

- Tusen takk for at akkurat du kom, sa Hjønnevåg, og minnet slik om at ansvaret for å opprettholde den varme stemningen ligger hos hver og en av oss.

- Aldri igjen

Blattmann minnet også om det viktigste budskapet i samlingen.

- At dere er her, betyr “Aldri igjen”. Vi gjør dette for å vise at vi står for noe; et varmt og inkluderende Norge, sa Blattmann.

Alle aldre

Flere lærere og barnehageansatte hadde tatt med klassene og avdelingene sine for å synge.

- Vi har ikke snakket om 22. juli i barnehagen, men dette som er en barnesang bør synges av barna, sier Rikke Viktoria Hammer, som følger barna fra Bakketoppen barnehage.

Jens Barsnes hadde med seg klassen sin til Youngstorget.

- Vi ville være her og synge sangen sammden, sier han.

- Og mobbe Breivik litt, supplerer eleven Martin Dahl Hermansen.

Barnas tilstedeværelse var også viktig for de voksne.

Birthe Nielsen har jobbet med barn i mange år, og ville være med på motstanden mot gjerningsmannen.

- Det er viktig å ta tilbake sangen som han har skitnet til, sier hun innbitt.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere