*Nettavisen* Nyheter.

– Det er vi som vinner!

Birthe Nielsen var en av de mange som møtte opp på Youngstorget. - Det er viktig å ta tilbake sangen som han har skitnet til, sier hun. Foto: FOTO: Cathrine Brynildsen

Youngstorget sydet igjen av samhold og kjærlighet da 40.000 samlet seg til sang.

YOUNGSTORGET: Fossende regnvær og lunsjtid til tross: Folk strømmet til Youngstorget for å høre og synge med Lillebjørn Nilsen til støtte for 22. juli-ofrene og deres pårørende.

I regnfrakker og paraplyer, og med roser i hendene, viste folk at verdiene som samlet folket etter 22. juli fortsatt lever i beste velgående.

LES SAKEN: 40.000 sang på Youngstorget

Hilsen Seeger

Lillebjørn Nilsen stilte selv som forsanger for allsangen, og passet på å minne forsamlingen om at “Barn av regnbuen” egentlig ikke er hans sang.

Med en hilsen fra opphavsmannen Pete Seeger, og med sangens opprinnelige tekst, ga han forsamlingen en opplevelse av å være med på noe større enn seg selv. Og Nilsen slo fast optimismen med en enkel oppfordring:

- Det er vi som vinner!

SE STOR BILDESERIE FRA BARN AV REGNBUEN-ARRANGEMENTET

Appeller

Initiativtaker Lill Hjønnevåg, AUF-leder Eskil Pedersen og leder for Støttegruppa etter 22. juli, Trond Henry Blattmann, snakket alle om samholdet, og takket folket for støtten etter terroren.

- Tusen takk for at akkurat du kom, sa Hjønnevåg, og minnet slik om at ansvaret for å opprettholde den varme stemningen ligger hos hver og en av oss.

- Aldri igjen

Blattmann minnet også om det viktigste budskapet i samlingen.

- At dere er her, betyr “Aldri igjen”. Vi gjør dette for å vise at vi står for noe; et varmt og inkluderende Norge, sa Blattmann.

Alle aldre

Flere lærere og barnehageansatte hadde tatt med klassene og avdelingene sine for å synge.

- Vi har ikke snakket om 22. juli i barnehagen, men dette som er en barnesang bør synges av barna, sier Rikke Viktoria Hammer, som følger barna fra Bakketoppen barnehage.

Jens Barsnes hadde med seg klassen sin til Youngstorget.

- Vi ville være her og synge sangen sammden, sier han.

- Og mobbe Breivik litt, supplerer eleven Martin Dahl Hermansen.

Barnas tilstedeværelse var også viktig for de voksne.

Birthe Nielsen har jobbet med barn i mange år, og ville være med på motstanden mot gjerningsmannen.

- Det er viktig å ta tilbake sangen som han har skitnet til, sier hun innbitt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.