*Nettavisen* Nyheter.

– Det gikk lekende lett

Jo Schumann syntes halvmaratonet gikk som en lek takket være god grunntrening. Foto: Foto: Thomas Granerød

Det ble en festdag i Oslo sine gater da årets maraton gikk av stabelen sist søndag.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg ser aldri på klokka når jeg løper og jeg er alltid fornøyd, sier Kristin Tangvik Magnussen. Foto: Foto: Thomas Granerød

Klikk på bildet for å forstørre.

Andreas Høye klinte til og vant Oslo Maraton i sitt aller første forsøk. Foto: Foto: Thomas Granerød

Klikk på bildet for å forstørre.

Vinner av dameklassen Fride Buer-Vullum sekunder etter at hun løp inn som vinner av Oslo Maraton. Foto: Foto: Thomas Granerød

Klikk på bildet for å forstørre.

Ordfører Fabian Stang (H) jobbet iherdig i målområdet, her gjør han seg klar til å intervjue enkelte av deltakerne. Foto: Foto: Thomas Granerød

Klikk på bildet for å forstørre.

Team Aktiv stilte med kjendiser som ledsagere. Her er Tone Damli Aaberge med Knut Brumoen - bak ser vi spøkefuglen Mikkel Gaup. Foto: Foto: Thomas Granerød

OSLO: Vi ble vitner til et fantastisk arrangement da Sportsklubben Vidar med en rekke samarbeidspartnere arrangerte Oslo Maraton sist helg.

I strålende sol viste Oslo seg fra sin beste side da omlag 16.000 deltakere fra hele 71 nasjoner stilte til start i helgens løpsøvelser, som i tillegg til søndagens maraton og halvmaraton også inneholdt 3 kilometer og 10 kilometer.

– Alltid fornøyd

Kristin Tangvik Magnussen fra Tøyen løp for Oslo Frontrunners og ble klokket inn på tiden 3.41.04, men Kristin brydde seg ikke så mye med hvilken tid hun løp på;

– Nei, jeg ser aldri på klokka og jeg er alltid fornøyd, skulle allikevel helst sett at dette løpet foregikk litt rundt i bydelene, men ellers er det jo masse folk og veldig bra, sier Kristin til Østkantavisa.

Takker allsidig oppkjøring

Jo Schumann fra Dælenenga løp halvmaraton på tiden 1.43.47 og var rett og slett strålende fornøyd med tingenes tilstand;

– Løpet gikk lekende lett, har hatt en meget god oppkjøring opp mot dette løpet med et treningsopplegg som sluttet med en lang og hard økt sist fredag, sier Schumann med et stort glimt i øyet.

– Jeg kunne nok allikevel ha løpt raskere, fikk inn en knallspurt mot slutten da jeg fikk min gode venn og oppmann på følgesykkel, fortsetter Schumann.

– Vil også nevne at min strålende fysikk har sitt utspring i det fantastiske idrettsmiljøet der jeg tråkket mine barnesko på Manglerud, fortsatte Oslo Maraton sin blideste deltaker denne søndagen.

Gull i første forsøk

Orienteringsløper Andreas Høye, som representerte Slevik under årets Oslo Maraton, tok et noe overraskende gull - eller rettere sagt to gull siden dette også var et Norgesmesterskap på distansen.

– Dette var helt fantastisk og kjempemorsomt å vinne. Hadde ikke trodd på seier i forkant, men håpet å komme inn blant de fem beste - og jeg må innrømme at det å løpe maraton ga mersmak. Bare det enorme folkelivet langs løypa gjorde dette til et eventyr, fortalte den nybakte Norgesmesteren til Østkantavisa.

Tiden Andreas Høye fikk registrert som vinnertid ble 2.29.21, nesten minuttet foran andremann John Henry Strupstad fra Ren-Eng, med tiden2.30.25. Bronsen havnet hos Jens Kristian Berg fra arrangørklubben SK Vidar, på tiden 2.32.12.

– Verste jeg har vært med på

Damenes vinner ble Fride Buer-Vullum fra arrangørklubben SK Vidar på tiden 2.45.34, også hun en overraskelsevinner foran favoritten Margaretha Baumann fra SK Vidar, som ble klokket inn på tiden 2.47.31. Bronsen gikk til Marthe Katrine Myhre fra Gjøvik FK på tiden 2.51.11.

– Det var så utrolig deilig å vinne dette løpet, jeg så nemlig Baumann lå foran meg lenge, men ved 37 kilometer så maktet jeg å ta henne igjen, sa en strålende fornøyd maraton-vinner, før hun kjapt la til;

– Dette er det absolutt verste jeg har vært med på, men det har vært en kjempefin tur gjennom Oslos gater. Veldig hyggelig med alle som sto rundt i løypa og heiet oss frem også, avslutter Fride Buer-Vullum.

– Ingen løpedronning akkurat

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) sto lenge i målområdet og gratulerte helter og heltinner etter hvert som de ankom festningen - og ordføreren måtte innrømme at han selv ikke så ofte er å se ute med løpsskoene på;

– Vel, jeg er ganske aktiv, men ingen løpedronning akkurat. Jeg driver med svømming, sykling og skiturer i marka, der får du nok sett meg til vinteren, humrer ordføreren til Østkantavisa.

– Men, jeg tar av meg hatten for hva deltakerne presterer her i Oslo Maraton. I tillegg er det jo en folkefest i Oslo sine gater, en fantastisk flott dag, avslutter ordfører Fabian Stang og konkluderer med det hvordan de aller fleste opplevde årets Oslo Maraton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.