*Nettavisen* Nyheter.

– Det har tatt helt av!

Gry E. Pedersen åpner sin utstilling «Children» i Galleri Kan-Skje i Scweigaardsgate mandag.

GAMLEBYEN: «Children» er en samling digitale verk som skildrer barn i forskjellige aktiviteter, og Gry Pedersen er en erfaren grafisk designer som kan glede seg over stadig større suksess som kunstner.

– Jeg er jo vant til å jobbe kommers, og jeg har brukt det jeg kan og jobbet knallhardt for å nå ut med bildene mine. Og den innsatsen har betalt seg! Jeg er så utrolig glad for at folk ser ut til å like det jeg driver med.

Oslo-nomade

Gry har drevet designbyrået sitt i ti år, og har bodd i de fleste bydelene i Oslo. Nå har en kjekk trønder fått henne ut av byen og til midtnorge – ihvertfall for en stund.

– Alt skjer jo i Oslo! I mye større grad enn jeg trodde før jeg flyttet til Trøndelag. Så vi får se. Når jeg setter meg bak rattet lørdag med bilen full av bilder, synes jeg nok at jeg bor noe usentralt, ja!

Fryse øyeblikket

Eksperimentering er noe Gry liker, både digitalt, som miksing av fotografier, teksturer og egne illustrasjoner, til helt rene malerier. Mange av bildene er en blanding av egne illustrasjoner og fotocollage/teksturer som settes sammen.

Utstillingen i Scweigaards gate handler mye om barn.

– Mest barn denne gangen, ja, slik jeg husker det å leve i nuet, her og nå. Jeg forsøker å fryse øyeblikket slik at jeg aldri glemmer den ekte følelsen, på godt og vondt.

Utstillingen varer fra 15. til 25. november. Bildene ligger også på Grys hjemmeside www.pimpyourwalls.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.