RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det hender det blir en bolle sånn annen hvert år


Kris Koefoed fra Gamlebyen er ikke så opptatt av fastelavn.
Kris Koefoed fra Gamlebyen er ikke så opptatt av fastelavn. Foto: Foto: Thuva Johansen

SENTRUM: – Jeg er dårlig med den tradisjonen. Det hander det blir en bolle sånn annen hvert år, sier Kris Koefoed fra Gamlebyen.

DittOslo har tatt til gatene for å sjekke folks fastelavnsvaner.

En familie fra Voss har tatt turen til Oslo. De forteller om årlige fastelavnstradisjoner.

– Jeg baker boller, sier Grete Himle Flatebø.

Sønnene kan fortelle at de hvert år samler bjørkegrener og lager fastelavnsris og boller på SFO.

I følge Wikipedia kommer fastelavn av det middelnedertyske orde vastel-avent, og er opprinnelig brukt om dagen før fasten begynner, det vil altså si 40 dager før påske. 

MINIGUIDE: Her kjøper du ferske fastelavnsboller i Oslo

I dag er nok fastelavn mest kjent for boller med krem, syltetøy og melis, og det er neppe mange som går inn i den hårde fastetiden mandag.

Bolletradisjonen er det imidlertid mange som har et forhold til, selv om ikke alle baker selv.

– Jeg gjør ikke så mye til fastelavn. Min venninne baker mange boller og kaker, så jeg blir nok invitert dit, smiler Ranja fra Sandaker.

Mens andre igjen, har et særdeles avslappet forhold til det hele.

– Jeg gjør absolutt ingenting, smiler Gina Fundemark fra Majorstua.

HVORDAN FEIRER DU FASTELAVN? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere