– Det siste Oslo trenger er mer segregering

– Min beskjed til Erna er å tenke integrering, og ikke prinsipper, og da må denne etableringen stoppes, sier Sandberg om den planlagte muslimske skolen.

– Min beskjed til Erna er å tenke integrering, og ikke prinsipper, og da må denne etableringen stoppes, sier Sandberg om den planlagte muslimske skolen. Foto: Foto: Per Møller Pettersen

Nestleder Per Sandberg i Frp tordner mot sin egen regjering og mener den bør stoppe planene om en egen muslimsk skole i Oslo.

OSLO/GRØNLAND: Frp-nestleder Sandberg er forbannet på både statsminister Erna Solberg (H) og sin egen regjering, som ikke har noen planer om å stoppe foreningen «Mødre for muslimsk grunnskole», planer om en egen muslimsk grunnskole på Grønland i Oslo.

– Det siste Oslo trenger nå er mer segregering. Jeg ber både statsministeren og hele regjeringen tenke seg om og slutte å være så naiv, sier Sandberg til TV 2.

Muslimskolen har fått grønt lys av Utdanningsdirektoratet til å starte opp. Flere politikere i hovedstaden har på tvers av partigrenser varslet at de vil klage på avgjørelsen, men statsminister Erna Solberg sier regjeringen ikke nødvendigvis vil stoppe skolen.

– Vi kan ikke diskriminere og stoppe skoler bare fordi det er en muslimsk skole. Det må faktisk være andre forhold knyttet til skolene slik som lovverket er i dag, sier Solberg.

LES OGSÅ: Oslos skolebyråd klager på vedtaket om å starte muslimsk skole

– Min beskjed til Erna er å tenke integrering, og ikke prinsipper, og da må denne etableringen stoppes, sier Sandberg til TV 2.

Ingen norske medier har fått foreningen «Mødre for muslimsk grunnskole» i tale siden godkjenningen av den muslimske grunnskolen ble kjent. (©NTB)

LES OGSÅ:

Jobber for flerkulturelt eldresenter på Søndre Nordstrand

Carl I. Hagen vil ikke ha flerkulturelt eldresenter

Norsk-pakistanske «Beente Adam» lever i konstant frykt for sin egen familie.

Hagen fikk tommelen ned for bønnerom-forbud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.