RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det siste Oslo trenger er mer segregering


– Min beskjed til Erna er å tenke integrering, og ikke prinsipper, og da må denne etableringen stoppes, sier Sandberg om den planlagte muslimske skolen.
– Min beskjed til Erna er å tenke integrering, og ikke prinsipper, og da må denne etableringen stoppes, sier Sandberg om den planlagte muslimske skolen. Foto: Foto: Per Møller Pettersen
Nestleder Per Sandberg i Frp tordner mot sin egen regjering og mener den bør stoppe planene om en egen muslimsk skole i Oslo.

OSLO/GRØNLAND: Frp-nestleder Sandberg er forbannet på både statsminister Erna Solberg (H) og sin egen regjering, som ikke har noen planer om å stoppe foreningen «Mødre for muslimsk grunnskole», planer om en egen muslimsk grunnskole på Grønland i Oslo.

– Det siste Oslo trenger nå er mer segregering. Jeg ber både statsministeren og hele regjeringen tenke seg om og slutte å være så naiv, sier Sandberg til TV 2.

Muslimskolen har fått grønt lys av Utdanningsdirektoratet til å starte opp. Flere politikere i hovedstaden har på tvers av partigrenser varslet at de vil klage på avgjørelsen, men statsminister Erna Solberg sier regjeringen ikke nødvendigvis vil stoppe skolen.

– Vi kan ikke diskriminere og stoppe skoler bare fordi det er en muslimsk skole. Det må faktisk være andre forhold knyttet til skolene slik som lovverket er i dag, sier Solberg.

LES OGSÅ: Oslos skolebyråd klager på vedtaket om å starte muslimsk skole

– Min beskjed til Erna er å tenke integrering, og ikke prinsipper, og da må denne etableringen stoppes, sier Sandberg til TV 2.

Ingen norske medier har fått foreningen «Mødre for muslimsk grunnskole» i tale siden godkjenningen av den muslimske grunnskolen ble kjent. (©NTB)

LES OGSÅ:

Jobber for flerkulturelt eldresenter på Søndre Nordstrand

Carl I. Hagen vil ikke ha flerkulturelt eldresenter

Norsk-pakistanske «Beente Adam» lever i konstant frykt for sin egen familie.

Hagen fikk tommelen ned for bønnerom-forbud

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere