RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rune Aale-Hansen (H) krever fremdrift på Idioten. Her sammen med nylig avgåtte byrådsleder Erling Lae.
Rune Aale-Hansen (H) krever fremdrift på Idioten. Her sammen med nylig avgåtte byrådsleder Erling Lae.

– Det skal bli lys

Høstmørket faller på, men det er fortsatt ikke satt opp lys på Idioten på Adamstuen. Nå er bydelsadministrasjonen og lokalpolitikerne i ferd med å miste tålmodigheten.


ADAMSTUEN: – Man kan regne med at vi får satt ut lys veldig snart, sa Rune Aale-Hansen (H) til Lokalavisen i desember i fjor.Siden den gang har ingenting skjedd.

– Det skjer ingenting

– Vi har fattet vedtak, bevilget penger, gått gjennom de formelle rundene med anbud - alt er lagt til rette - men nok en gang skjer det ingenting, sier en provosert Runde Aale-Hansen (H) til Lokalavisen.Bydelsadministrasjonen og lokalpolitikerne er samstemte i kritikken av Park og Idretts behandling av saken.Ved utgangen av august sendte bydelen et purrebrev til Park og Idrett, hvor de krever at saken får høyeste prioritet."Bydelen er ikke fornøyd med fremdriften i denne saken".LES OGSÅ: Det er over et år siden fotballtrener Thomas Hagness jublet over lys på Idioten"

Krever handling

Aale-Hansen har sett seg lei av sentrale etaters manglende handlekraft.

– Jeg begynner nesten å lure på om Park og Idrett er opptatt av å gjøre en jobb for byens innbyggere, sier Aale-Hansen. – Vi har akkurat fått et nytt byråd, og jeg forventer at den ansvarlige byråden handler om nødvendig, det er ingen grunn til at dette skal ta så fryktelig lang tid.

Lokalavisen har hatt kontakt med både pressekontakt Morten Jensen og avdelingssjef for anlegg Per Lasse Langli i Park og Idrett Oslo KF, uten at noen har villet uttale seg foreløpig.

Vi kommer tilbake med etatens svar så snart som mulig.

Legger seg flate

– Grunnen til at dette har tatt så lang tid er en kombinasjon av ferieavvikling og at det har vært vanskelig å avklare hvem som skulle byggemelde belysningen. Det viste seg at det var vårt ansvar, sier markedssjef Morten Jensen til Lokalavisen.

– Bydelen aksepterte pristilbudet på Idioten allerede i juni. Skal det ta tre måneder å finne ut av hvem som skal sende en byggetillatelse?

– Vi har ingen god forklaring på dette utover det jeg har sagt, så vi legger hos heller flate enn å forsøke å unnskylde det på noe vis, sier Jensen.

– Kan du komme med en lovnad om når det kommer lys på idioten?

– Jeg kan ikke oppgi noe eksakt tidpunkt - nå er det jo behandlingstiden hos Plan- og bygningsetaten det kommer an på. Den gode nyheten er at vi har en entreprenør klar til å gjøre jobben, så arbeidet vil igangsettes så snart byggetillatelsen foreligger, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere